Κοτόπουλο με ζεστή σάλτσα «σίζαρ»

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους των 3 – 4 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Για τη σάλτσα «σίζαρ»

  • 2 κρόκοι από σφιχτοβρασµένα αυγά
  • 6 φιλέτα αντσούγιας διατηρηµένα σε λάδι, ξεπλυµένα
  • 2 κουτ. σούπας µουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυµός λεµονιού
  • 60 γρ. κεφαλοτύρι της αρεσκείας µας ή παρµεζάνα, τριµµένα
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι, αλάτι (µε µέτρο, λόγω της αντσούγιας)

Διαδικασία

Σάλτσα: Βάζουµε στο µπλέντερ τους κρόκους, τις αντσούγιες και τη µουστάρδα και τα χτυπάµε για περίπου 1 – 2 λεπτά, µέχρι να πολτοποιηθούν. Συνεχίζοντας το χτύπηµα, ρίχνουµε σταδιακά το ελαιόλαδο και το ξίδι έως ότου προκύψει παχύρρευστη σάλτσα. Ρίχνουµε το λεµόνι, το τυρί, πιπέρι και χτυπάµε. ∆οκιµάζουµε και, αν χρειάζεται, προσθέτουµε αλάτι. Κρατάµε τη σος στην άκρη.

Κοτόπουλο: Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, µόλις κάψει, ρίχνουµε το λάδι και τα κοµµάτια του κοτόπουλου. Σοτάρουµε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας µέχρι να ροδίσουν καλά. Αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουµε το σκόρδο και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 1/2 λεπτό ακόμη. Σβήνουµε µε το κρασί και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 2 λεπτά, µέχρι να εξατµιστεί το αλκοόλ.

Μετριάζουµε τη φωτιά, προσθέτουµε 3 – 4 κουτ. σούπας νερό και µαγειρεύουµε για περίπου 4 – 5 λεπτά ακόµη ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Το αδειάζουµε σε µια πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουµε τη σάλτσα «σίζαρ» σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1/2 – 1 λεπτό. Περιχύνουµε το κοτόπουλο και σερβίρουµε αµέσως.

Πηγή: kathimerini.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X