Μακρόν: Ενεργή συμμετοχή στην εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προτίθεται να εμπλακεί άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στα μέσα του 2019, για τις οποίες ελπίζει να φτιαχτεί “το μεγαλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο στη Γαλλία” προοδευτικών και δημοκρατών, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται σήμερα.

“Για τις Ευρωεκλογές, θα κάνω κάθε τι δυνατό ώστε να ακουστεί η φωνή των προοδευτικών, των δημοκρατών, αυτών που εγώ εκπροσωπώ –οι οποίοι ελπίζω ότι θα ενσαρκωθούν στο μεγαλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο στη Γαλλία”, δήλωσε ο Μακρόν στην εφημερίδα Journal du Dimanche σε συνέντευξη που παραχώρησε κατά το ταξίδι που πραγματοποιεί στις Αντίλλες.

“Εμπλέκομαι διαρκώς στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”, πρόσθεσε: “Και θα συνεχίσω να εμπλέκομαι γιατί πιστεύω σε μια εκστρατεία για μια Ευρώπη της φιλοδοξίας και του μέλλοντος, των δημοκρατών και των προοδευτικών”.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ο οποίος αντιτάσσεται συχνά με τις δηλώσεις του στο εχθρικό όραμα για την ΕΕ που έχουν κυρίως ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και η πρώην αντίπαλός του για την γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν, σκιαγραφεί στην συνέντευξη αυτή το περίγραμμα μιας κεντρώας πλατφόρμας για τους Ευρωπαίους.

“Είναι μια μάχη πολιτισμού, μια ιστορική μάχη, και δεν θα παραχωρήσω τίποτα στους ακραίους”, εξηγεί. “Πιστεύω στην επάνοδο των λαών. Δεν είμαι ευρωπαϊστής, ούτε διεθνιστής. Πιστεύω στην ισχυρή ταυτότητα κάθε λαού, πιστεύω στην ιστορία και στη φιλοδοξία του λαού μας. Θέλω να τον πείσω ότι η Ευρώπη είναι αυτή που τον συνοδεύει, τον προστατεύει. Είμαι υπέρ του να γυρίσουμε σελίδα από μια υπερφιλελεύθερη Ευρώπη, αλλά και να αποφύγουμε τη σελίδα μιας Ευρώπης των εθνικισμών. Η Ευρώπη είναι η δική μας καλή προστασία. Θα πρέπει να την ξανασκεφτούμε και να την ξαναχτίσουμε”, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά άρθρα