Σε χαρτογράφηση του προβλήματος των αστέγων προχωρά ο Δήμος Αθηναίων

Στην αναλυτική χαρτογράφηση του προβλήματος των αστέγων, έχει προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Όπως προκύπτει δε από έγγραφο της συγκεκριμένης Διεύθυνσης που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται στο στάδιο ανεύρεσης χώρων που θα λειτουργούν ως χώροι διαμονής – διανυκτέρευσης.

Το πρόβλημα, με τους άστεγους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είχε θέσει στο υπουργείο Υγείας η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ειδικά για την εικόνα έξω από το σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι. Ένα σημείο που αποτελούσε πάντοτε πόλο έλξης για τους τουρίστες που φθάνουν στη χώρα μας.

Στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, για τη διαμονή αστέγων και ναρκομανών στην έξοδο του σταθμού του Μετρό στο Μοναστηράκι, γίνεται αναφορά στους επιτόπιους ελέγχους που έγιναν από την αρχή του χρόνου και περιγράφεται η κατάσταση που διαπιστώθηκε. “Στο χώρο υπάρχουν ρυπαρά στρώματα, ρυπαρά είδη κλινοστρωμνής, ρυπαρός ιματισμός, διάφορα αντικείμενα οικιακής χρήσης ενώ αναδίδεται έντονη δυσοσμία

Σχετικά άρθρα