Folli Follie: Στον πατέρα του ρίχνει όλες τις ευθύνες ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Την πλήρη άγνοιά του για τα σκανδαλωδώς υπερτιμημένα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group  στην Ασία επιμένει να δηλώνει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”. Ο κ. Κουτσολιούτσος αρνείται να παραιτηθεί και αντ’ αυτού επιρρίπτει το σύνολο των ευθυνών στον πατέρα του και βασικό μέτοχο της  Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος την προηγούμενη Τετάρτη παραιτήθηκε από πρόεδρος, μετά τις αποκαλύψεις για έλλειμμα ενός δισ. δολαρίων στις ασιατικές πωλήσεις και 290 εκατ. δολάρια από το ταμείο.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ισχυρίζεται πως υπήρχε πλήρης διαχωρισμός της εισηγμένης σε δύο ομίλους, ευρωπαϊκό και ασιατικό, και πως δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί ή να ελέγξει την εξέλιξη στην Ασία. «Εγώ και τα στελέχη μου στην Αθήνα δεν ήμασταν σε θέση και ούτε είχαμε αντιληφθεί την εξέλιξη αυτή στην Ασία. Όμως εμείς διορίσαμε την Alvarez για να κάνει δικανική έρευνα σε βάθος», δηλώνει σχετικώς.

Υποστηρίζει πως έχει βρει επενδυτές- αναφέροντας χαρακτηριστικά «συζητάω με τρεις υποψήφιους επενδυτές»- αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα τους επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο, «οι τράπεζες δεν έχουν κανένα λόγο να μην μας εμπιστεύονται», καθώς η FF Group ήταν συνεπής στην αποπληρωμή υποχρεώσεων ύψους 700 εκατομμυρίων  κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ προσθέτει ότι απαιτήσεις 46 εκατομμυρίων είναι πλήρως καλυμμένες με εγγυήσεις πολύ μεγαλύτερης αξίας. Όσο για τη διακοπή συνεργασίας με τη Rothschild που αποτελούσε σύμβουλο της FF Group, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αναφέρει ότι ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από κοινού.

Τέλος, ο CEO της FF Group θεωρεί πως συνεπικουρούμενος από τους συμβούλους μπορεί να διασώσει έναν μικρότερο πλέον όμιλο και δηλώνει ότι δεν θα διστάσει να κινηθεί νομικά εναντίον του πατέρα του. «Θεωρώ ότι είμαι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος και προσωπικά καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και είμαι διατεθειμένος να κινηθώ νομικά κατά παντός υπευθύνου ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστώ με την οικογένεια μου. Δεν θα αφήσω τίποτα αναπάντητο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Folli Follie: Ο… γίγαντας που αποδείχθηκε ότι είχε «πήλινα» πόδια – Ποια είναι η ελληνική οικογένεια που βρίσκεται πίσω από την αυτοκρατορία που τελικά κατέρρευσε;

Σχετικά άρθρα