Πόνοι στον οργασμό: Σε ποια πάθηση μπορεί να οφείλονται;

Γενικότερα, σκοπός του σεξ και φυσικά του οργασμού που θα έχεις είναι να περνάς καλά και να ευχαριστιέσαι την όλη διαδικασία.

Εάν, όμως, ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών εκείνων των οποίων ο οργασμός συνοδεύεται από πόνους στην περιοχή του κόλπου και της κοιλιάς, τότε θα πρέπει να το δεις πιο σοβαρά το θέμα.

Πρώτα απ’ όλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα πρέπει να αγχώνεσαι και να ανησυχείς υπερβολικά, αφού κατά πάσα πιθανότητα είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίζεται.

Οι επιστήμονες ονομάζουν το φαινόμενο αυτό δυσοργασμία και όπως τονίζεται σε διάφορες σχετικές μελέτες δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο.

Στην περίπτωση, λοιπόν, των γυναικών που βιώνουν πόνο μετά τον οργασμό, τονίζεται ότι πρόκειται για πόνους – κράμπες, που ομοιάζουν πολύ με αυτούς της περιόδου.

«Χτυπάνε» αμέσως μετά τον οργασμό και συνήθως κρατάνε για μερικές ώρες. Οι πόνοι αυτοί γίνονται αισθητή στην περιοχή του κόλπου, το κάτω μέρος της κοιλιάς, αλλά και χαμηλά στην πλάτη σου.

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Η μήτρα σου είναι ένας μυς που συστέλλεται όταν έχεις οργασμό. Όπως συμβαίνει και με άλλους μυς του σώματός σου, μετά από ενεργοποίησή τους, π.χ. μέσω της γυμναστικής, μπορεί να έχεις πόνους.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, ο πόνος αυτός μπορεί να έχει ως πηγή του κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα που είναι πιθανό να αντιμετωπίζεις, αλλά να μην έχεις αντιληφθεί, όπως είναι η ενδoμητρίωση, οι πολυκυστικές ωοθήκες, ινομυώματα ή κάποια φλεγμονώδης νόσος της πυέλου.

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι σε περίπτωση που βιώνεις επίπονους οργασμούς, δεν θα πρέπει να το αμελήσεις. Κυρίως, γιατί υποτίθεται ότι το σεξ είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα, που σε αναζωογονεί και σε κάνει να νιώθεις καλά.

Εάν δεν σου συμβαίνει κάποια από τις παραπάνω παθήσεις, τότε κατά πάσα πιθανότητα ο γιατρός σου θα σου συστήσει να βάλεις ζεστές κομπρέσες στην περιοχή της πυέλου σου και θα να λάβεις και κάποια αντιφλεγμονώδη, ώστε να ηρεμήσουν οι εμπλεκόμενοι μύες.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου ο οποίος και θα σε κατευθύνει αρμοδίως, ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες του οργανισμού σου.

Διάβασε σχετικά άρθρα: Οργασμός στο…λεπτό: Πότε συμβαίνει στη γυναίκα που αυνανίζεται

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα