Ο άντρας μου με κλέβει. Να τον χωρίσω; 

Δεν ξέρω μήπως έπρεπε να χωρίσω χθες κιόλας… Είμαι παντρεμένη 6χρονια, έχω 2 παιδιά. Όλα οκ, αλλά ο άντρας μου έχει ξεκινήσει και παίρνει κρυφά λεφτά… Πότε από των παιδιών και το ανακαλύπτω μετά… Ποτέ από το πορτοφόλι και όταν τον ρωτάω το αρνείται. Με τα πολλά το παραδέχεται και λέει «Είχα ξεμείνει και θα τα βάλω πίσω». Εγώ του λέω: «Γιατί δεν μου το λες ότι θες ή γενικά ότι δεν έχεις;» και μου απαντά: «Ε, βλακεία μου».

Εν τω μεταξύ δουλεύει μόνο αυτός, αλλά ο μισθός μπαίνει στην τράπεζα και τον διαχειρίζομαι εγώ. Το θέμα είναι ότι το έχει κάνει πολλές φορές και σήμερα πάλι και ειλικρινά δεν μπορώ άλλο. Τζάμπα το συζητάμε. Δείχνει ότι έκανε βλακεία και δεν θα ξανακάνει γιατί θέλει να είμαστε καλά. Θα δώσει και τα λεφτά, αλλά μετά από καιρό πάλι τα ίδια. Ειλικρινά δεν αντέχω! Μάλλον έπρεπε να είχα χωρίσει χθες κιόλας. Και ήρεμα που το συζητάμε δεν αλλάζει.

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Μαρία Σκαρλάτου:

Αγαπητή φίλη,

η πρώτη ερώτηση που θα σας έκανα είναι πώς είναι η σχέση σας με τον άντρα σας αν αφαιρέσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα που αναφέρεται. Η σχέση σας είναι ικανοποιητική και για τους δύο; Υπάρχουν άλλα προβλήματα στη σχέση; Με τη συζήτηση λύνονται όλα τα άλλα θέματα που προκύπτουν; Ο σύντροφός σας συζητά γενικά, δίνει υποσχέσεις αλλά δεν διορθώνει τις συμπεριφορές του; Αν αυτό αφορά όλη του τη συμπεριφορά είναι σοβαρό θέμα.

Αν αφορά μόνο τα οικονομικά ίσως να είναι πολύ αγχωμένος. Μου λέτε ότι δουλεύει μόνο αυτός στην οικογένεια. Υπάρχουν άλλα εισοδήματα στην οικογένεια ή το μόνο εισόδημα προέρχεται από την εργασία του; Λέτε ότι το μισθό του τον διαχειρίζεστε εσείς, που σημαίνει ότι σας εμπιστεύεται το μισθό του και τη διαχείριση αυτού. Όταν λέτε λείπουν χρήματα τι ακριβώς σας έχει πει ότι συμβαίνει; Λείπουν μεγάλα ποσά; Ή μιλάμε για μικροποσά που δεν επηρεάζουν τη ζωή της οικογένειας; Έχετε ανακαλύψει ότι τα σπαταλά κάπου συγκεκριμένα; Δεν υπάρχει συνεννόηση για την κάλυψη των υποχρεώσεων σας;

Πριν λοιπόν πάρετε απόφαση για χωρισμό συζητήστε μαζί του για μια ακόμη φορά μαζί του τονίζοντάς του ότι έχετε φτάσει στα όριά σας και ζητήστε απαντήσεις κι όχι υποσχέσεις. Ακούστε προσεκτικά τις απαντήσεις του, μπορεί να αισθάνεται πολύ πιεσμένος έχοντας πάνω του όλο το βάρος των οικονομικών της οικογένειας, μην τον τοποθετήσετε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και προσπαθήστε να καταλάβετε την πλευρά του. Το χωρισμό αν όλα τα υπόλοιπα είναι καλά στη σχέση, αφήστε τον σαν τελευταία λύση!

Μαρία Σκαρλάτου
Ψυχολόγος
6945916860
http://mariaskarlatou.blogspot.gr

Σχετικά άρθρα