Ένα πολύτιμο σχολικό βοήθημα για παιδιά με αυτισμό

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό και έχει ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Ειδικά αν ένας μαθητής έχει διαγνωσθεί με αυτισμό, η προσαρμογή του στο σχολείο και στην εκπαιδευτική διαδικασία με τον τρόπο που γίνεται είναι ακόμα πιο δυσμενής. Χρειάζονται επομένως εργαλεία στη διάθεσή του, ώστε να μπορέσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να αφομοιώσει τη σχολική ύλη και να μάθει τα ίδια πράγματα με τα υπόλοιπα παιδιά! Απλώς με ένα διαφορετικό τρόπο, που έρχεται να εξυπηρετήσει τις δικές του εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές, δημιουργήθηκε ένα σχολικό βοήθημα προσαρμοσμένο σε παιδιά της Γ’ Δημοτικού. Η συγγραφέας, η κ. Μαρηλιάνα Καρακωνσταντάκη δούλεψε πάνω στην ύλη του μαθήματος της Ιστορίας της Γ’ Δημοτικού.

Διανθισμένο με εικόνες, παιχνίδια ρόλων, αναπαραστάσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αυτό το βιβλίο είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην πρόσβαση στο μάθημα της Ιστορίας σε παιδιά με αυτισμό.

Το βιβλίο στηρίζει τόσο η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων όσο και Ο Ελληνικός Σύλλογος για το σύνδρομο Asperger.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 19.00, παρουσία ειδικών ψυχολόγων που θα μιλήσουν για το πολύτιμο αυτό εργαλείο στα χέρια γονέων και εκπαιδευτικών.

Δείτε παρακάτω λεπτομέρειες για την εκδήλωση:

aytismos voithima

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: το κατάλληλο σχολικό βοήθημα για το μάθημα της Ιστορίας

Βιβλιάριο Αναπτυξιακής Υγείας Παιδιού: Ένα βήμα για την πρόληψη του αυτισμού

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα