Οι ταινίες της εβδομάδας

Η Lady Gaga και ο Μπράντλεϊ Κούπερ μπλέκονται σε μια τραγική ιστορία αγάπης, ενώ ο Γκασπάρ Νοέ σκηνοθετεί ένα προκλητικό πάρτι.

 

Ένα Αστέρι Γεννιέται

Σκηνοθεσία: Μπράντλεϊ Κούπερ
Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Lady Gaga, Σαμ Ελιοτ, Αντριου Ντάις Κλέι

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ (“American Sniper”, “American Hustle”, “Silver Playing Bookbook”) και η πολυβραβευμένη και υποψήφια για Όσκαρ σούπερ σταρ Lady Gaga, της οποίας είναι η πρώτη εμφάνιση – σε πρωταγωνιστικό ρόλο – σε ταινία μεγάλου μήκους. Η ταινία σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Κούπερ. Σ’ αυτήν την τραγική ιστορία αγάπης, ο Κούπερ ενσαρκώνει τον γνωστό μουσικό Τζάκσον Μέιν, ο οποίος ανακαλύπτει και ερωτεύεται την επίσης καλλιτέχνη Άλι (Gaga). Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ την βγάζει και πάλι στο προσκήνιο. Αλλά όταν η καριέρα της Άλι παίρνει τα πάνω της, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται σε συνεχή μάχη με τους δικούς του εσωτερικούς δαίμονες.

Climax

Σκηνοθεσία: Γκασπάρ Νοέ
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Μπουτέλα, Ρομέν Γκιγιερμίκ, Σουεϊλά Γιακούμπ, Κίντι Σμάιλ, Κλοντ Γκαζάν Μολ, Ζιζέλ Πάλμερ, Tέιλορ Κασλ

Το πάρτυ αρχίζει… Ο Γκασπάρ Νοέ, ο πιο προκλητικός σκηνοθέτης του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, επιστρέφει με μια πολυσυζητημένη ταινία που κέρδισε το βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του φετινού φεστιβάλ Καννών.

 

Ανυπακοή

Σκηνοθεσία: Σεμπάστιαν Λέλιο
Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Βάις, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Αλεσάντρο Νιβόλα

Μια γυναίκα επιστρέφει στην αυστηρά Ορθόδοξη Εβραϊκή της πατρίδα μετά τον θάνατο του ραβίνου πατέρα της και ταράζει τα νερά της ήσυχης κοινωνίας με το ενδιαφέρον που δείχνει σε μια παιδική της φίλη.

 

Ο Κύριος & το Όπλο

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λόουερι
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ρέντφροντ, Σίσι Σπέισεκ, Κέισι Αφλεκ, Ντάνι Γκλόβερ, Τομ Γουέιτς

Ο Κύριος & το Όπλο» βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φόρεστ Τάκερ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ), από την τολμηρή απόδρασή του από τη φυλακή του Σαν Κουεντίν στην ηλικία των 70 ετών μέχρι τις άνευ προηγουμένου ληστείες που έκαναν την αστυνομία να σαστίσει και μάγεψαν τον υπόλοιπο κόσμο. Μπλεγμένοι στην καταδίωξη του Φόρεστ Τάκερ βρίσκονται ο ντετέκτιβ Τζον Χαντ (Κέισι Άφλεκ), που γοητεύεται από την αφοσίωσή του στην τέχνη του, και μια γυναίκα (Σίσι Σπέισεκ) που τον αγαπά παρά το επάγγελμα που έχει επιλέξει.

 

Ο Εξαφανισμένος Φάκελος

Σκηνοθεσία: Ερίκ Ζονκά
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντουρίς, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ελοντί Μπουσέ

Ο Ντάνυ, έφηβος γιος της οικογένειας Αρνώ, εξαφανίζεται. Ο Φρανσουά Βισκόντι (Vincent CΑSSEL), ένας καταπονημένος και απογοητευμένος ντετέκτιβ της αστυνομίας, αναλαμβάνει την υπόθεση. Ο Φρανσουά ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, ενώ ταυτόχρονα μοιάζει απρόθυμος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο, Ντενί. Ο Γιαν Μπελαίλ (Romain DURIS), πρώην καθηγητής του Ντάνυ, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση του μαθητή του, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες της αστυνομίας. Όμως, καθώς η υπόθεση οδηγείται προς ένα τέλος, τίποτα πια δεν μοιάζει να είναι όπως εμφανιζόταν στην αρχή… Το συνταρακτικό, γεμάτο ανατροπές αστυνομικό θρίλερ του Ερίκ Ζονκά με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους Γάλλους ηθοποιούς Βενσάν Κασσέλ, Σαντρίν Κιμπερλαίν και Ρομαίν Ντυρίς.

 

Περίπτωση Συνείδησης

Σκηνοθεσία: Βαχίντ Ζαλιλβάντ
Πρωταγωνιστούν: Ναβίντ Μοχαμαντζάντεχ, Αμίρ Αγκά’ι, Χεντιγιέ Τεχράν

Το αριστούργημα του Βαχίντ Ζαλιλβάντ που κέρδισε 2 βραβεία στο τμήμα των Οριζόντων του Φεστιβάλ Βενετίας. Καθώς και το Βραβείο FIPRESCI και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2017. Ένας ευυπόληπτος ιατροδικαστής εμπλέκεται σε ένα τροχαίο, όπου τραυματίζεται ένα οχτάχρονο αγοράκι. Ο άνδρας προτίθεται να πληρώσει αποζημίωση στον πατέρα του παιδιού και να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά εις μάτην. Το άλλο πρωί, βρίσκει στο νοσοκομείο το πτώμα του αγοριού που έχει μεταφερθεί εκεί για αυτοψία, αλλά η πρώτη γνωμάτευση δείχνει θάνατο από δηλητηρίαση.

 

Venom

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Ριζ Αχμέντ, Σκοτ Χέιζ

Ένας από τους πιο αινιγματικούς, πολύπλοκους και σκληροτράχηλους χαρακτήρες της Marvel έρχεται στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ® Tom Hardy στο ρόλο του θανατηφόρου προστάτη Venom.

 

Το Απίθανο Κοάλα

Σκηνοθεσία: Ντιν Τέιλορ
Με τις φωνές των: Στεφανία Φιλιάδη (Blinky Bill), Εβελίνα Αραπίδη (Μαμά), Ποίμη Πέτρου (Σπλουτζ), Κωνσταντίνου Κακάνα (Μπαμπάς), Νίκου Παπαδόπουλου (Τζάκο), Χαρά Ζησιμάτου (Μπέριλ), Γιάννης Υφαντής (Ρόμπερτ)

Ο Blinky Bill είναι ένα μικρό και αξιαγάπητο κοάλα με μεγάλη φαντασία. Ένας εξερευνητής στην καρδιά, που ονειρεύεται να αφήσει την μικρή του πράσινη πόλη και να ακολουθήσει τον εξερευνητή πατέρα του στα ταξίδια του. Όταν όμως ο Μr.Bill χάνεται σε ένα ταξίδι του, ο Βlinky είναι ο μόνος που πιστεύει ότι ο πατέρας του είναι ακόμα ζωντανός. Κάπως έτσι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι, συναντάει νέους φίλους στην ατέλειωτη Ερημο, σε μια περιπέτεια που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον επικίνδυνο έξω κόσμο μακριά από το σπίτι του.

 

Πηγή: elculture.gr

Σχετικά άρθρα