Σε πόσο καιρό θα δω τα αποτελέσματα της ψυχοθεραπείας;

Έχω μια κόρη ηλικίας 25 ετών. Από πολύ μικρή ηλικία της δημιουργήθηκε πρόβλημα φόβου. Τώρα έχει τη στήριξη ψυχολόγου, της παραχωρούν φάρμακα ηρεμίας, το πρόβλημα όμως παραμένει έντονο. Παθαίνει κρίσεις πανικού.

Έχει τελειώσει Πανεπιστήμιο, υπολείπονται μερικά μαθήματα, δηλώνει ότι τα μαθήματα τα έχει διαβασμένα χωρίς να μπορεί να τελειώσει. Το θέμα το γνωρίζουν οι καθηγητές και τη διευκολύνουν. Τη φοβίζει το μέλλον.

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Ζωή Στραβοπόδη, τηλ. 6972462110, email: [email protected], website: www.psychotherapy4all.gr

 

Εφόσον η κόρη σας έχει τη στήριξη ψυχολόγου, ο οποίος φαντάζομαι ότι έχει διερευνήσει και γνωρίζει το πρόβλημα σε πιο μεγάλο βάθος, νομίζω ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε την κατάσταση στα χέρια του και να περιμένετε. Πολλές φορές τα αποτελέσματα μιας ψυχολογικής θεραπείας δεν είναι άμεσα, ιδιαίτερα όταν το πρόβλημα είναι χρόνιο και παγιωμένο.

Το μόνο που θα μπορούσα να σας προτείνω σε αυτή την περίπτωση είναι μήπως συμβουλευόσασταν κι εσείς κάποιον ειδικό ώστε να διαχειριστείτε τις δικές σας ανησυχίες και συναισθήματα καθώς και να δείτε από πιο κοντά τη σχέση σας με την κόρη σας μην τυχόν και με κάποιους τρόπους που δεν αντιλαμβάνεστε υπονομεύετε τη θεραπεία της.

 

Σχετικά άρθρα