Νιόκι ογκρατέν με μπρόκολο και σπανάκι

Θέλετε μια νόστιμη αλλά και υγιεινή λύση για το μεσημεριανό σας ή το βραδινό σας; Επιλέξτε νιόκι και συνδυάστε τα με μπρόκολο και σπανάκι

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 350 γρ. γάλα
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 250 γρ. μπρόκολο
  • 100 γρ τυρί κρέμα
  • 3-4 φύλλα δυόσμο
  • 4-5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 600 γρ. νιόκι
  • 50 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180οC στον αέρα.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Σε μία άλλη κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε το σπανάκι και βράζουμε για 2 λεπτά. Κρυώνουμε και στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά. Κρυώνουμε και στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, το μπρόκολο, το σπανάκι, το τυρί κρέμα, λίγο δυόσμο, θυμάρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα νιόκι με αλάτι, πιπέρι.
Βάζουμε τα νιόκι στην κατσαρόλα με το μπρόκολο, τα ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 15 λεπτά να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.gr 

Σχετικά άρθρα