ΤΕΙ Σερρών: Ενώπιον του ανακριτή ο «φακελάκιας» και οι φροντιστηριάρχες

Σε τακτικό ανακριτή στο δικαστικό μέγαρο Σερρών απολογείται σήμερα ο ακαδημαϊκός του ΤΕΙ Σερρών που μαζί με δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίων είχαν στήσει «φάμπρικα» και εισέπρατταν «φακελάκια» για να περνούν τους φοιτητές τα μαθήματα, αλλιώς τα έκοβε στις εξετάσεις.

Χθες η Σύγκλητος του ΤΕΙ Σερρών αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή και να δώσει τη σύμφωνη γνώμη της για την αποχή το σύνολο των ακαδημαϊκών του καθηκόντων μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας.

Στη συνεδρίαση τα μέλη της Συγκλήτου αποφάσισαν επίσης την παράσταση του ιδρύματος στην ποινική δική ως πολιτικός ενάγων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η υπόθεση εκτιμάται ότι κράτησε τουλάχιστον 15 χρόνια, αλλά η διερεύνησή της ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Απρίλιο μετά από ανώνυμη καταγγελία. Ο τέως πρύτανης του ιδρύματος, Δημήτρης Πασχαλούδης, δήλωσες χθες πως είχαν γίνει ενέργειες και στο παρελθόν, για να σταματήσει η δράση του συγκεκριμένου καθηγητή χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε πως τα «ανταλλάγματα» αφορούσαν είτε την παροχή πρακτικής εργασίας σε κάποιο γραφείο, είτε τη συγκεκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων στο φροντιστήριο των κατηγορουμένων ως συνεργών του καθηγητή, είτε ακόμα και τη σύναψη σεξουαλικής σχέσης με φοιτήτριες, σύμφωνα με καταγγελίες.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα