Γιατί πρέπει να κάνετε μπάνιο τα παιδιά σας αμέσως μετά το σχολείο;

Μέσα στην καθημερινή ρουτίνα του παιδιού σας είναι σαφώς και ένα μπάνιο. Είστε από τους γονείς που πλένουν τα παιδιά τους αμέσως μόλις επιστρέψουν από το σχολείο; Τότε είστε σε καλό δρόμο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Γιατί χρειάζεται άμεσα μπάνιο και καθαρά ρούχα;

Γρίπη, συνάχι, γαστρεντερίτιδα… Μικρόβια που κυκλοφορούν παντού μέσα στο σχολείο! Φτερνίζεται κι έπειτα πιάνει την καρέκλα του διπλανού του, βήχει και σκορπάει παντού μικροσωματίδια κοκ. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ υψηλός. Όπως εξηγεί ο φαρμακοποιός και πατέρας τριών παιδιών Shamir Patel, υπάρχει ένας τρόπος για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των μικροβίων: το ντους! Μάλιστα ο ίδιος προτρέπει τους γονείς όχι μόνο να μη φορέσουν τα ίδια ρούχα στο παιδί αλλά να τα βάλουν απευθείας στο πλυντήριο, ώστε να μη μεταφερθούν μικρόβια από τα ρούχα στο σπίτι! Ιδανική θερμοκρασία πλυσίματος; Τουλάχιστον 60 βαθμοί, προς αποφυγίν μετάδοσης ιών!

Τα παιδιά: πηγή βακτηρίων!

Εκτίθενται καθημερινά σε έναν τεράστιο αριθμό ιών, πιάνουν τα πάντα με τα χέρια, συχνά τα βάζουν στο στόμα -ειδικά τα πιο μικρά. Είναι φυσικό λοιπόν να αποτελούν πηγή βακτηρίων για όλη την οικογένεια! Επομένως άλλαγμα ρούχων και μπάνιο είναι απαραίτητα για να μη τα μεταδώσουν στα αδέρφια αλλά και τους γονείς τους.

Οι ιοί που συνδέονται με το συνάχι μπορούν να επιζήσουν στο σώμα ακόμα και μια ώρα έπειτα από την έκθεση του ατόμου σε αυτούς. Οπότε και το ίδιο το παιδί σας κινδυνεύει να αρρωστήσει αλλά και να κολλήσει όσους απλώς το ακουμπούν! Ένα άλλο μικρόβιο αναπνευστικής φύσεως μπορεί να επιβιώσει πάνω στα πόμολα και τις επιφάνειες (θρανία) μέχρι και 6 ώρες, ενώ στο ανθρώπινο δέρμα τουλάχιστον 20 λεπτά. Γι’ αυτό άλλωστε και οι ειδικοί προτρέπουν πέρα από το ντους και συχνό πλύσιμο των χεριών του παιδιού μέσα στη μέρα!…

Και καλή τύχη με τα μικρόβια!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από aufeminin.com

 

 

Σχετικά άρθρα