Σαλάτα µε ρόκα και φιλετάκια µοσχαριού

Πολύ νόστιμη σαλάτα, αποτελεί και ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της. Το ντρέσινγκ μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σε όλες τις πράσινες σαλάτες.

Υλικά

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 200 γραμμ. φιλέτο μοσχαριού κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
  • 1 μαρούλι
  • 1 λόλα
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλ. τσαγ. φλούδες παρμεζάνας
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 σκ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε πρώτα τα φιλετάκια για τη σαλάτα με ρόκα.

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι για 5-6, να ψηθεί καλά. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα με ρόκα, ψιλοκόβοντας τα λαχανικά και βάζοντάς τα σε σαλατιέρα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ζεστά φιλετάκια και ρίχνουμε εδώ κι εκεί το κουκουνάρι.

Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Πηγή:argiro.gr

Σχετικά άρθρα