Φρούτα του φθινοπώρου: Συνταγές για γεύση και υγεία!

Αχλάδι, σύκο, μήλο, σταφύλι… Τα φρούτα του φθινοπώρου δεν είναι μόνο ξεχωριστά στη γεύση τους, αλλά και πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό, χάρη στις βιταμίνες και τα ιδιαίτερα θρεπτικά τους συστατικά.

 

Παρακάτω θα βρείτε μερικές εξαιρετικές συνταγές και ξεχωριστές διατροφικές ιδέες για να απολαύστε τα φθινοπωρινά φρούτα στο επιδόρπιό σας και όχι μόνο!

Σαλάτα με αχλάδια, αντίδια και κλημεντίνη

 Σε ένα μπολ σαλάτας, ανακατέψτε μια κουταλιά ξύδι, δύο κουταλιές ελαιόλαδου, μια κουταλιά μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι, αντίδια πλυμένα και κομμένα σε μεγάλες φέτες, μερικά κλαδάκια μαϊντανό ή κόλιανδρο, δύο ώριμα αχλάδια κομμένα σε κομμάτια, μια χούφτα καρύδια ψημένα στο τηγάνι και τρεις κλημεντίνες, επίσης κομμένες.

Σύκα ψητά με τυρί και μέλι

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 ° C, αποφλοιώστε και κόψτε οκτώ φρέσκα σύκα στη μέση, απλώστε το κάθε μισό με κατσικίσιο τυρί και στη συνέχεια συνδυάστε για να σχηματίσουν ολόκληρο το σύκο και στέκεστε σε ένα ταψί.

Αλείψτε με ένα βουρτσάκι κάθε σύκο με μέλι και ελαιόλαδο και προσθέστε μια πρέζα αλατιού και πιπέρι σε όλα τα σύκα. Αφήστε τα στη σχάρα για 15-20 λεπτά. Σερβίρετε στο ψωμί.

Κοτολέτες με μήλο

Τηγανίζουμε τη χοιρινή μπριζόλα σε μια κατσαρόλα για περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά και αφήνουμε στην άκρη σε μια κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι, τηγανίζετε δύο ψιλοκομμένα ασκαλώνια για 6 έως 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε μερικά κλαδάκια θυμάρι, δύο ψιλοκομμένα μήλα, αλάτι και πιπέρι και μισό ποτήρι κρασί ή μηλίτη. Μαγειρέψτε για δέκα λεπτά, σερβίρετε τη σάλτσα μήλου με τις μπριζόλες και απολαύστε.

Κεκάκια (μάφινς) με καρότο, μήλο, και σταφίδες

 Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C και προετοιμάστε 12 φόρμες για μάφινς. Σε ένα μπολ σαλάτας, ανακατέψτε ½ φλιτζάνι αλεύρι, ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη ψησίματος, ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια χούφτα λιναρόσπορους.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε δύο αυγά, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ½ φλυτζάνι ζάχαρη. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα, χωρίς σβώλους και στη συνέχεια προσθέστε δύο τριμμένα καρότα, δύο μικρά τριμμένα μήλα και περίπου δεκαπέντε σταφίδες.

Ρίξτε τα μέσα στα ταψιά, γεμίζοντας τα στο μισό μέρος και ψήνοντας για 25 με 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν πριν τα φάτε. Μπορείτε, επίσης, να αφήσετε τη φλούδα των μήλων, με την προϋπόθεση ότι είναι βιολογικά, για να διατηρήσουν τα όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.

Πηγή: santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα