Folli Folllie: Συνεχείς αποκαλύψεις ξεδιπλώνουν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου

Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη για τη Folli Folllie, επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για ένα εκ των μεγαλυτέρων σκανδάλων του ελληνικού Χρηματιστηρίου, το μέγεθος του οποίου ακόμα δεν έχει υπολογιστεί.

Το τελευταίο επεισόδιο στην υπόθεση αυτή αφορά στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου φέρεται ότι προσημειώθηκαν, λίγες ημέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, σε εταιρεία με έδρα την Ελβετία έναντι δανείου και με τον τρόπο αυτόν σήμερα να βρίσκονται εκτός των αξιώσεων που εγείρουν οι άλλοι πιστωτές της εταιρείας.

Μάλιστα, άγνωστο είναι που έχουν κατευθυνθεί τα χρήματα αυτά. Συγκεκριμένα πρόκειται για πολυτελές ακίνητο της οικογένειας Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες, η προσημείωση του οποίου στο υποθηκοφυλακείο των Σπετσών έγινε έναντι του ποσού των 36,45 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρεία η οποία φέρεται ότι ανήκει σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ελβετικού ομίλου Dufry.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την εταιρεία Petrus AG με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η οποία προχώρησε στην προσημείωση επικαλούμενη δανειακή σύμβαση 36,45 εκατ. ευρώ μεταξύ της εταιρείας Petrus AG και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Η αποκάλυψη έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ήδη οι Αρχές ελέγχουν κάθε σχέση που μπορεί να έχουν η Folli Follie και οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας με στρατηγικούς συνεργάτες της αλλά και τρίτους, όπως και κάθε οικονομική κίνηση που πραγματοποιήθηκε μετά αλλά και πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Η εταιρεία Dufry, λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της FF, είχε ζητήσει και λάβει την παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού της συμβουλίου, θέση την οποία κατείχε από το 2013, μετά την πώληση του 49% των ΚΑΕ που ήταν στην ιδιοκτησία της FF, και την οποία διατήρησε έως και τις 22 Ιουνίου 2018.

Το τίμημα της πώλησης των ΚΑΕ στον ελβετικό όμιλο ήταν ύψους 328 εκατ. ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε από την Dufry AG συνδυαστικά σε μετρητά και σε μετοχές της Dufry AG.

Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Folli Folllie έχει πουλήσει 426.505 μετοχές Dufry έναντι μετρητών, ενώ το υπόλοιπο των μετοχών της Dufry που κατέχει, συγκεκριμένα 804.728 μετοχές, εξακολουθούν να υπόκεινται σε συμβατικούς περιορισμούς. Το ποσοστό της Folli Folllie στην Dufry, το οποίο να σημειωθεί ότι με βάση τον ισολογισμό του 2017 που ανακλήθηκε είχε αποτιμηθεί στα 152,457 εκατ. ευρώ, είναι δεσμευμένο.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα