planhtes

Μήπως μπλοκάρεις μόνος σου τον έρωτα; Οι αργοί πλανήτες σου απαντούν!

Οι αργοί πλανήτες στον αστρολογικό χάρτη και ο έρωτας

Η επιρροή των αργών πλανητών σε έναν αστρολογικό χάρτη και οι όψεις που σχηματίζουν με τους προσωπικούς πλανήτες, μπορούν να φανερώσουν πολλά χαρακτηριστικά από την προσωπικότητα ενός ατόμου και ειδικά για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ερωτικές του υποθέσεις. Ποσειδώνας, Ουρανός, Κρόνος και Δίας και οι όψεις τους με τον Ήλιο, την Σελήνη ή την Αφροδίτη, δίνουν σημαντικές ενδείξεις γι’ αυτό που αναζητάμε στις σχέσεις, για το πώς αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο της απόρριψης, αλλά και για το ποιες παγίδες δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας…

 

Τα μάγια του Ποσειδώνα

Είναι αποδεδειγμένο αστρολογικά, πως τα άτομα με έντονες ποσειδώνειες επιρροές, περνούν τη ζωή τους αναζητώντας τον ήρωα και όχι ένα υπαρκτό πρόσωπο. Αυτό προκαλεί αρκετά προβλήματα στη καθημερινότητα. Όταν αυτή δεν συμπίπτει με αυτό που φανταζόμαστε, τότε υποφέρουμε και νιώθουμε αδικημένοι. Και το ερώτημα είναι: Μήπως μόνοι μας εμποδίζουμε την ευτυχία μας;

Η απάντηση είναι πως σε ωροσκόπια που υπάρχουν έντονες όψεις του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη, τη Σελήνη ή τον Ήλιο, δηλαδή τετράγωνα, αντιθέσεις και σύνοδοι, το άτομο πράγματι ζει με μία μη ρεαλιστική κατάσταση. Με αποτέλεσμα την απογοήτευση, η οποία δεν είναι άλλη, από την μη πραγματοποίηση του ζητούμενου. Παράλληλα, υπάρχει μία έντονη νοοτροπία θύματος, δηλαδή νομίζουμε πως οι άλλοι μας εξαπατάνε, μας εκμεταλλεύονται και στο τέλος μας εγκαταλείπουν. Είναι πολύ σημαντικό, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία σχέση υγιή, να ξεπεράσουμε αυτού του είδους τις φοβίες.

 

Η παγίδα του Ουρανού

Άλλη μία παγίδα, στην οποία ρίχνουμε τον εαυτό μας, είναι αυτή του άπιαστου έρωτα. Ερωτευόμαστε άτομα, τα οποία έχουν έντονες όψεις του Ουρανού στο ωροσκόπιό τους. Ναι, είναι μαγνητικοί. Αλλά ασταθείς και εκκεντρικοί. Αυτοί οι τύποι, στην ιδέα της δέσμευσης αντιδρούν αρνητικά, σχεδόν υστερικά. Και για αυτό, κάνουν σχέσεις χωρίς διάρκεια. Μένοντας όμως εμείς σε αυτό το μοτίβο, επιλέγοντας δηλαδή πολύ ελεύθερους και τυχοδιώκτες, δύσκολα θα έχουμε το happy end. Άρα, είναι υψίστης σπουδαιότητας, να αποφεύγουμε σχέσεις τύπου free, αφού γνωρίζουμε πως έτσι μπλοκάρουμε το ποθούμενο: τη διάρκεια. Τη δέσμευση.

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί, είναι πως πιστεύουν πως θα αλλάξουν το αντικείμενο του πόθου τους, μετατρέποντας το σε ένα πλάσμα ταιριαστό, που θα ποθεί ακριβώς το ίδιο. Κάτι τέτοιο, αν δεν είναι ακατόρθωτο, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Τα άτομα με τις έντονες όψεις του Ουρανού, δεν συμβιβάζονται. Τραβάνε απλά το δρόμο τους.

Η δυσκολία του Κρόνου

Ένας άλλος λόγος που δε βρίσκουμε ένα ταίρι που να μας ταιριάζει, είναι η αντανάκλαση μας προς τα έξω. Η εικόνα μας. Ένας δύσκολος Κρόνος σε ένα Ωροσκόπιο, δηλαδή να σχηματίζει τετράγωνα, συνόδους και αντιθέσεις με την Αφροδίτη, τον Ήλιο ή τη Σελήνη κυρίως, μας κάνει κλειστούς και καχύποπτους. Μας δίνει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μας κάνει άτολμους να πλησιάσουμε κάποιον που μας αρέσει, επειδή θεωρούμε εαυτόν λίγο, ανεπαρκή, ανίκανο να αγαπηθεί.

Επίσης ένας Κρόνος τοποθετημένος στον έβδομο οίκο, αυτό των σχέσεων.

Όταν λοιπόν είμαστε παραγκωνισμένοι και περιορισμένοι, ξυπνάμε αυτόματα τα ίδια συναισθήματα στους άλλους για εμάς. Έτσι μας εκλαμβάνουν, σαν αποστασιοποιημένους, απομονωμένους και συνεσταλμένους.

Επίσης, ένα ακόμη λάθος είναι το παρελθόν, που συνηθίζουμε να κουβαλάμε σε κάθε νέα σχέση και γνωριμία. Η ιδέα, πως αφού αποτύχαμε μια φορά ή πολλές φορές, αυτό θα επαναληφθεί, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επόμενη αποτυχία. Όταν επιλύσουμε τα θέματα με τον εαυτό μας και απελευθερωθούμε από την ιδέα του κακής τύχης, τότε τα ποσοστά επιτυχίας μας μεγαλώνουν.

Η υπερβολή του Δία

Πολλοί από εμάς, ξεκινάνε μία σχέση με μέσα στην υπερβολική αισιοδοξία, που δε συμβαδίζει συχνά με τη ζωή. Έτσι, όταν ξεκινάνε τα προβλήματα και η καθημερινότητα αρχίζει να συντρίβει τον έρωτα, αντί να εμβαθύνουμε στο θέμα, εγκαταλείπουμε, θεωρώντας πως χάνουμε τη χαρά και την αισιοδοξία μας. Αντιμετωπίζουμε τα πάντα με μία επιπολαιότητα, αλλά και τη σιγουριά του νικητή, που αρνείται να εμπλακεί σε δυσκολίες. Άτομα με τον Δία σε περίοπτη θέση ή σε δύσκολες όψεις, τετράγωνα και αντιθέσεις, με τον Ήλιο, την Αφροδίτη ή τη Σελήνη, αντιδρούν ακριβώς έτσι, περνώντας από τη μία σχέση στην άλλη, ακριβώς επειδή αρνούνται να εμπλακούν στις δυσκολίες που φέρνει μία σχέση μόνιμη.

Το μυστικό είναι να επιτρέψουμε στους πλανήτες να λειτουργήσουν προς όφελός μας και όχι εις βάρος μας. Να αποβάλλουμε το κακό παρελθόν του Κρόνου, να μην κουβαλάμε δηλαδή τα ψυχολογικά μας σκουπίδια και στο παρόν. Την ουτοπία του Ουρανού, να ξέρουμε τι και ποιον ποθούμε και γιατί. Την… fast food αγάπη του Δία, με την επιμονή και τη δουλειά στη σχέση, σαν αντίδοτο. Καθώς και την εξαπάτηση του Ποσειδώνα, με το να γίνουμε ρεαλιστές ακόμα και στον έρωτα.

 

Πηγή: myastro.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X