Βικτόρια Μαρίνοβα: Νέα σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία στη Γερμανία

Ένας ύποπτος για τη δολοφονία και τον βιασμό της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα στην πόλη Ρουσέ της βόρειας Βουλγαρίας συνελήφθη χθες στη Γερμανία όπου είχε διαφύγει, ανακοίνωσαν σήμερα οι βουλγαρικές αρχές.

«Η έρευνα επέτρεψε την ταυτοποίηση ενός άνδρα που συνελήφθη αργά τη νύχτα από την αστυνομία στη Γερμανία κατόπιν αιτήματός μας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σόφια.

Ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ διευκρίνισε ότι «σε αυτήν τη φάση δεν θεωρούμε ότι η δολοφονία συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος» (σ.σ. η 30χρονη ερευνούσε υπόθεση διασπάθισης ευρωπαϊκών κονδυλίων από πολιτικούς και επιχειρηματίες στη Βουλγαρία).

Ο 21χρονος ύποπτος ήταν ήδη καταζητούμενος για βιασμό και φόνο, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα.

Θυμίζουμε ότι χθες στο πλαίσιο των ερευνών είχε τεθεί υπό κράτηση Ρουμάνος υπήκοος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από λίγες ώρες.

Η 30χρονη ερευνήτρια-δημοσιογράφος και διοικητική διευθύντρια του βουλγαρικού περιφερειακού τηλεοπτικού δικτύου TVN βρέθηκε νεκρή το Σάββατο σε πάρκο της πόλης Ρούσε και σύμφωνα με τον εισαγγελέα Γκεόργκι Γκεόργκιεφ, ο θάνατός της προήλθε από χτυπήματα στο κεφάλι και ασφυξία.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών, Μλάντεν Μαρίνοφ, ανέφερε ότι το θύμα βιάστηκε, ενώ υποστήριξε ότι το έγκλημα δεν φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη δουλειά της.

Η Μαρίνοβα εργαζόταν στο τηλεοπτικό σταθμό TVN και πρόσφατα έκανε ρεπορτάζ μαζί με μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων αποκαλύπτοντας ότι εταιρείες συμβούλων εμπλέκονται με δημόσιες συμβάσεις σε χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα υποδομών, τα οποία διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές.

Η υπόθεση έχει γίνει γνωστή με το όνομα «GPGate» και πήρε τεράστια έκταση, καθώς η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στοιχεία που δείχνουν ότι αναμεμιγμένοι ήταν γνωστοί επαγγελματίες εργολάβοι, εταιρείες κατασκευών και πολιτικοί γνωστοί στη δημόσια ζωή της χώρας.

Ήρθε στο φως και από την 30χρονη, όταν στις 30 Σεπτεμβρίου μετέδωσε στο TVN συζήτηση με δύο γνωστούς ερευνητές της υπόθεσης: τους Ντίμιταρ Στογιάνοφ και Ατίλα Μπίρο. Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν συλληφθεί για την έρευνα τους προκαλώντας διεθνή αντίδραση.

Πηγή: efsyn.gr  

Σχετικά άρθρα