Τρίτο πρόσωπο σε αδιέξοδο: Μπορώ να ελπίζω ενώ περιμένουν παιδί; 

Πριν κάποιους μήνες γνώρισα έναν οδηγό λεωφορείου 30 χρονών. Να σας πω ότι εκείνη την περίοδο είχα σχέση με έναν συνομήλικό μου 5 χρόνια, η πρώτη μου σχέση κιόλας. Όμως με το που είδα τον άντρα αυτόν είπα αυτός είναι ο άντρας της ζωής μου.

Το θέμα είναι ότι και εκείνος με παρατήρησε δηλαδή μου χαμογελούσε έντονα κλπ… Εγώ δεν έδωσα σημασία μετά από κάποιον καιρό τον ξαναείδα στο λεωφορείο, μου έπιασε την κουβέντα ρώτησε πώς με λένε, τι δουλειά κάνω, μου έδειχνε αρκετό ενδιαφέρον και σε όλη τη διαδρομή μιλούσαμε. Όταν ήρθε η στιγμή να κατεβώ μου πρότεινε να πάω μαζί του ως το τέρμα που θα είχε διάλειμμα να τα πούμε. Το δέχτηκα αν και καταλάβαινα που θα οδηγούσε αυτή η κατάσταση και είχα και σχέση.

Όταν πήγαμε του είπα ότι είμαι σε μια σχέση που τελειώνει. Φυσικά του είπα ψέματα, αλλά τι να έκανα ένιωθα ήδη τύψεις. Μου είπε ότι και αυτός βγήκε από μια πολύ δύσκολη σχέση. Ήταν και αυτός 5 χρονιά με μία μεγαλύτερη του κατά 9 χρονιά. Μου είπε ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου. Του είπα να μου δώσει λίγο χρόνο αν και είχα πετάξει από την χαρά μου…

Με το αγόρι μου χώρισα. Τα φτιάξαμε αμέσως μετά. Κρυφά, πολύ κρυφά όμως. Ούτε έξω δεν βγαίναμε. Μονό μέσα στο λεωφορείο βρισκόμασταν. Μετά από λίγες μέρες, περίπου 1 εβδομάδα, μου είπε ότι η πρώην κοπέλα τού είπε ότι είναι έγκυος και περιμένει το παιδί του. Να σας πω ότι η συγκεκριμένη γυναικά του είχε κάνει τη ζωή κόλαση. Του έκανε χοντρές σκηνές ζήλιας, διότι αυτός είναι μικρότερος και τον ζήλευε υπερβολικά. Πήγαν μαζί στον γιατρό και ήταν πραγματικά έγκυος, γιατί στην αρχή νομίζαμε ότι το κάνει για να τον κερδίσει ξανά. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο που ακόμα την περνάμε δηλαδή. Δέχεται πολύ μεγάλη πίεση απ’ τους γονείς του να μείνει μαζί της, γιατί αυτός είναι από χωρίο και έχουν άλλες νοοτροπίες εκεί.

Στο σπίτι που έμεναν ήταν και το παιδί της, το οποίο είχε μεγαλώσει με τον Παύλο, έτσι τον λένε. Το παιδάκι, που είναι 7 χρονών, τον φωνάζει μπαμπά.

Μου έχει πει ότι μ’ αγαπήσει, αλλά θα πρέπει αναγκαστικά να γυρίσει σπίτι σ’ αυτήν για χάρη του παιδιού που περιμένουν. Τον αγαπώ, πρώτη φόρα νιώθω έτσι. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι για κανέναν. Όλο αυτό έχει κρατήσει 3 μήνες. Μου είπε ότι θα την παντρευτεί με πολιτικό γάμο για να πάρει το παιδί το όνομα του.

Προσπαθήσαμε να χωρίσουμε άλλα δεν τα καταφέρνουμε, νιώθουμε και οι δυο δυνατά συναισθήματα. Μου είπε ότι θα την χωρίσει σε λίγο καιρό και θα είμαστε μαζί κανονικά, χωρίς να κρυβόμαστε. Θα έχουμε το δικό μας σπίτι και να φτιάξουμε τη δική μας οικογένεια.

Πείτε μου σας παρακαλώ τι να κάνω, είμαι σε απόγνωση. Το ξέρω ότι πρέπει να το κόψω εδώ, ότι παίζω με τη φωτιά, αλλά τον αγαπώ και το δέχομαι. Έστω να τον βλέπω για λίγο κρυφά, να έχουμε λίγες στιγμές μαζί και υστέρα να γυρίζει πίσω σε μια ζωή που δεν του αρέσει. Ήταν ο πιο χαμογελαστός άντρας στον κόσμο και τώρα έχει γίνει η σκιά του εαυτού του. Απλά θέλουμε και οι δυο να τελειώσει αύτη η κόλαση που ζούμε…

Στο ερώτημα απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας.

Αρχικά να σας πως όπως έχετε αναφέρει και εσείς και το αναγνωρίζετε, πως η όλη κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη από μόνη της αλλά κυρίως για εσάς.

Αντιλαμβάνομαι πως έως τώρα έχετε ακολουθήσει το ένστικτό σας και το συναίσθημά σας, το οποίο είναι αρκετά έντονο. Φυσικά, κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εσάς τι νιώθετε και τι θέλετε να επιλέξετε, όμως θα σας πρότεινα να σκεφτείτε τον εαυτό σας μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, τα συναισθήματα που βιώνετε και να έρθετε πιο κοντά στο τι θα θέλατε. Είναι όμως σημαντικό να σκεφτείτε τον εαυτό σας και τι θα σας έκανε να νιώσετε καλά.

Επειδή όμως είναι αρκετά περίπλοκη η κατάσταση θα σας πρότεινα να συμβουλευτείτε κάποιον ψυχολόγο και να δείτε το θέμα πιο αναλυτικά και να εστιάσετε περισσότερο σε εσάς και τις επιλογές σας, αλλά και σε ότι σας δυσκολεύει.

Για οτιδήποτε θελήσετε θα είμαι στη διάθεσή σας.

Σας Ευχαριστώ.

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
[email protected]
www.aggelikikavallieratou.com

Σχετικά άρθρα