Είναι κληρονομική η στυτική δυσλειτουργία;

Μέχρι τώρα, επικρατούσε η άποψη ότι η στυτική δυσλειτουργία συνδέται με το υπερβολικό βάρος, το κάπνισμα, τα ορμονικά προβλήματα κλπ.

Μια πρόσφατη ανακάλυψη Aμερικανών ερευνητών, όμως, φέρνει στο προσκήνιο μια νέα πιθανή αιτία, που αλλάζει τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα.

 Ένα μεταλλαγμένο γονίδιο

Η μελέτη αφορούσε σε περισσότερους από 36.000 ανθρώπους, στο πλαίσιο της οποίας οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φορείς ενός αντιγράφου του συγκεκριμένου γονιδίου είχαν επιπλέον 26% αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία.

Σημειώνεται ότι εκείνοι που είχαν δύο αντίγραφα του γονιδίου είχαν κίνδυνο να φτάσουν ακόμα και το 59%!

Εκτιμάται, πάντως, ότι περίπου το 30% του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες.

Νέες θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία

Αυτή η γενετική ποικιλία που προσδιορίστηκε από τους ερευνητές, αντιπροσωπεύει το 2% των γενετικών παραγόντων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία.

Ωστόσο, βρίσκει εφαρμογή μόνο στους μισούς άνδρες. Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να επιτρέψει την ανάπτυξη νέων θεραπειών με στόχο αυτή τη γενετική ιδιαιτερότητα, για άνδρες για τους οποίους οι υφιστάμενες θεραπείες είναι αναποτελεσματικές.

Όμως, όπως τονίζουν οι ερευνητές, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την πλήρη και ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους.

Πηγή: santemagazine.fr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X