Γιατί οι άντρες δεν λένε «Σ’αγαπώ»

Του λες «Σ’αγαπώ» και εκείνος σιωπά… Σ’ αγαπάει άραγε και δεν τολμά να σου το πει; Μήπως παίζει με τα συναισθήματά σου; Πώς θα το καταλάβεις; Γιατί οι άντρες δυσκολεύονται να πουν αυτή τη μαγική έκφραση;

Παρακάτω θα βρεις τους λόγους που εξηγούν τη στάση του:

Δεν ξέρει να εκφράζει τα συναισθήματά του

agapi iloveuΟι γυναίκες δεν δυσκολεύονται να εκφράσουν αυτά που αισθάνονται. Από μικρές εκφράζονται πιο εύκολα ενώ οι άντρες από μικροί είναι λιγότερο εκφραστικοί και μετρημένοι. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει επειδή ερωτεύτηκαν. Όσο ενθουσιώδεις και να είναι ως χαρακτήρες… Οι γυναίκες πάλι πιέζονται από αυτήν την κατάσταση και αναζητούν επιβεβαίωση με την κλασική ερώτηση που μισούν οι άντρες: “Μ’ αγαπάς;”. Και έτσι δημιουργείται ένταση στο ζευγάρι, χωρίς λόγο ουσιαστικά.

Αν δεν σου πει “Σ’αγαπώ” είναι γιατί δεν είναι έτοιμος ακόμα να το κάνει, δεν έχει βρει τις κατάλληλες λέξεις. Φυσικά, μπορεί και να μην το νιώθει κιόλας!

Ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία, τις ιδανικές συνθήκες

zeygari vroxiΟι άντρες δεν μιλούν εύκολα για τα συναισθήματά τους. Για να το κάνουν αυτό, χρειάζεται να αισθανθούν την κατάλληλη ασφάλεια στη σχέση σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα πάνε καλά μαζί σου,  απλώς θέλουν να είναι σίγουροι προτού ξεστομίσουν μια τέτοια κουβέντα που όπως και να χει σοβαρεύει λίγο τη σχέση.

Για να του ενισχύσεις το συναίσθημα ασφάλειας στη σχέση σας μπορείς να κάνεις τα εξής:

  • Να του δείχνεις συχνά πόσο σημαντικός είναι για σένα και πόσο υπολογίζεις στη σχέση σας
  • Να τονίζεις τα δυνατά του σημεία, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή του
  • Να μην προσπαθείς να τον πιέσεις να σου εκφράσει τα συναισθήματά του

Αποκωδικοποίησε τις πράξεις του και τη γλώσσα του σώματός του

eroteymeno zeygariΜερικές φορές κολλάς στις λέξεις και χάνεις την ουσία! Είναι πολύ συναρπαστικό να σου πει κάποιος για πρώτη φορά “Σ’αγαπώ” αλλά είναι ακόμα πιο συναρπαστικό και μαγικό να σου το δείχνει συνεχώς με πράξεις!

Δεν είναι υποχρεωτικό επειδή εσύ του είπες “Σ’ αγαπώ” να απαντήσει άμεσα “Κι εγώ”! Άλλωστε αυτό το “κι εγώ” είναι λίγο… ξενέρωτη απάντηση… Μπορεί να προσπαθεί να σου το δείξει κάνοντας πράγματα που λατρεύεις και εσύ να είσαι τυφλή και να μην το βλέπεις!

Σου φέρνει λουλούδια κάθε μέρα, σου στέλνει καρδούλες στο Messenger (αν και οι άντρες μισούν τις καρδούλες), σου γράφει τρυφερά ραβασάκια, σε πήγε για φαγητό σε ένα καταπληκτικό ρεστοράν, σου οργάνωσε μια ρομαντική έκπληξη μόνο για δυο, σε γνώρισε στους φίλους του και στην οικογένειά του… Τι άλλο να κάνει για να καταλάβεις ότι σε… λατρεύει;

Άφησέ τον να σου το πει όπως εκείνος θέλει

agkaliaΣε πολλές περιπτώσεις ένας άντρας δεν μπορεί να ξεπεράσει τον φόβο του “Σ’ αγαπώ”. Δώσε του χρόνο να το χειριστεί όπως αισθάνεται ο ίδιος, χωρίς να τον πιέσεις και να προσπαθείς να του το εκμαιεύσεις.

Κάνε μια λίστα για το ποια πράγματα θεωρείς εσύ σημαντικά σε μια σχέση. Κι αν πληροί τις περισσότερες από τις προϋποθέσεις σου, μην τον απορρίψεις επειδή απλώς δεν σου λέει “Σ’ αγαπώ”…

 

 

Το “Σ’αγαπώ” είναι απλώς δυο λέξεις. Μερικά γράμματα της Αλφαβήτου. Επειδή δεν το ακούς δεν σημαίνει ότι δεν το… εισπράττεις! Για να ζήσεις μια μεγάλη αγάπη δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση του “Σ’ αγαπώ”. Απλώς τη ζεις!

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αληθινή αγάπη: Τα 5 αλάνθαστα σημάδια ότι τον αγαπάς!

Όταν η αγάπη δεν φτάνει: Τον αγαπάω αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί…

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

10 τρόποι να του πεις «Σ’αγαπώ» χωρίς λόγια!

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα