Συζυγικοί καυγάδες: Αφήστε τις κατηγορίες και πείτε τι νιώθετε

Καλησπέρα, ο σύζυγος μου κάνει πράγματα που με ενοχλούν πχ όταν προσπαθώ να βάλω το μωρό για ύπνο αυτός κάνει θόρυβο ενώ του έχω πει να μην κάνει εφόσον έχω κουραστεί και μου σπάει τα νεύρα και εγώ τον βρίζω. Γενικά ούτε αυτός μου μιλά πάντα με το καλύτερο τρόπο. Τι να κάνω δε θέλω να υπάρχει αυτό ανάμεσα μας. Τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

 

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας.

Αντιλαμβάνομαι πως αυτό που περιγράφετε είναι μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση που σας ενοχλεί. Θα σας πρότεινα να προσπαθήσετε να κάνετε κάποια συζήτηση, και να εκφράσετε καθαρά αυτό που αισθάνεστε, χωρίς να κατηγορείτε τον άλλον, αλλά περισσότερο μιλώντας για εσάς.

Μιλήστε του για το πως νιώθετε και γιατί σας ενοχλεί κάτι που κάνει. Αυτός είναι ένας τρόπος να μας ακούσει καλύτερα ο συνομιλητής μας, διότι διαφορετικά όταν «κατηγορούμε» τον άλλον, προσπαθεί να «αμυνθεί» και δεν μας ακούει.

Προσπαθήστε λοιπόν να κάνετε μια συζήτηση, με στόχο να βρεθεί μια λύση συμβιβαστική με την οποία να νιώθετε καλά με αυτή και οι 2. Παρόλα αυτά εάν προβληματίζεστε ή και δυσκολεύεστε θα ήταν χρήσιμο να συμβουλευτείτε κάποιον ψυχολόγο, ώστε να δείτε πιο αναλυτικά κάποια πράγματα που αφορούν εσάς αλλά και τη σχέση σας, κάποιες επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και οτιδήποτε σας δυσκολεύει.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαι στη διάθεσή σας. Σας ευχαριστώ!

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
[email protected]
www.aggelikikavallieratou.com

Σχετικά άρθρα