Δεν έχω κάνει ποτέ σχέση. Θα βρω άραγε κάποιον που να μου κάνει;

Είμαι 20 χρόνων και θέλω πολύ να κάνω σχέση, να βρω βασικά έναν άνθρωπο που να μοιράζομαι τις όμορφες στιγμές μαζί του. Όμως δεν θέλω να είναι κάτι μέτριο αλλά να υπάρχει έλξη. Δεν έχω ξανακάνει σχέση παρ’ όλο που υπήρχαν εποχές που έβγαινα με άλλους. Γενικά περιποιούμαι τον εαυτό μου και έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για την εμφάνιση μου.

Όμως συνήθως με πλησιάζουν άτομα κάτω από τα βασικά στάνταρ, “πέφτουλες”, άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση, γλοιώδεις τύποι ή που κοιτάνε να περάσουν καλά. Δεν ξέρω τι κάνω λάθος. Αν φταίει η δική μου στάση ή όχι. Δεν ξέρω πού θα βρω αυτόν που θέλω αλλά κι αν τον βρω τι να κάνω ώστε να είμαι μαζί του.

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή φίλη,

Πολύ ενδιαφέρων ο όλος προβληματισμός σου γύρω από το θέμα σχέσεων. Εκείνο που έχω να σου επισημάνω είναι πως αν και θέλεις πολύ να κάνεις σχέση, εντούτοις, μοιάζεις να προσεγγίζεις μάλλον απαισιόδοξα το θέμα των σχέσεων και αυτό είναι σίγουρα δικό σου κομμάτι, που θέλει περαιτέρω ψάξιμο.

Αυτή η απαισιοδοξία είναι κατανοητή από τη μία πλευρά, γιατί πράγματι οι σχέσεις έχουν γίνει ιδιαίτερα δύσκολες και οι άνθρωποι είναι πολύ μπερδεμένοι. Από την άλλη όμως, δεν βοηθάει ιδιαίτερα στο να βρεις αυτό που ψάχνεις. Διότι, χωρίς ίσως να το καταλαβαίνεις, σου δημιουργεί κάποιες προκαταλήψεις και ανασφάλειες, που όσο κι αν είναι δικαιολογημένες, εσένα προσωπικά δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις και να δεις τα πράγματα πιο σφαιρικά και πιο καθαρά ενδεχομένως.

Μην ψάχνεις με την πρώτη ευκαιρία την ιδανική σχέση. Και μην απορρίπτεις εύκολα. Να είσαι ανοιχτή και ταυτόχρονα επιλεκτική. Αν ζητάς το καλύτερο, φρόντισε να δίνεις κι εσύ την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, σωματικά και ψυχικά (πάνε μαζί και τα δύο).

Ευάγγελος Κουσιάδης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας

www.kousiadis.gr

email: [email protected]

Σχετικά άρθρα