Τελικά, το μέγεθος (της κλειτορίδας) μετράει;

Είτε ήσουν 12 ή 20, την πρώτη φορά που εξέτασες πραγματικά τι συνέβαινε ανάμεσα στα πόδια σου, πιθανώς να έκανες πολλές ανακαλύψεις. Το πιο σημαντικό; Συνειδητοποιήσες ότι έχεις μια κλειτορίδα και όταν την αγγίζεις η αίσθηση είναι μαγική!

Μαζί, όμως με την απόλαυση, ανακάλυψες και ένα μικρό… πτερύγιο δέρματος που την καλύπτει και ίσως ακόμα να μην έχεις καταλάβει ούτε τον ρόλο του, αλλά ούτε και την ονομασία του ακόμα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς το πτερύγιο αυτό λέγεται κάλυμμα κλειτορίδας.

 

Τι είναι;

Το σημείο της κλειτορίδας σου, που είναι στο μέγεθος μπιζελιού και βρίσκεται πάνω από την ουρήθρα σου είναι «περικυκλωμένο» από δέρμα που το προστατεύει. Ο ρόλος του πολύ σημαντικός, λοιπόν, καθώς τεχνικά αποτελεί το άνω μέρος των χειλιών του αιδοίου σου κρατώντας τις 8.000 (!) απολήξεις νεύρων μακριά από πληγές και ερεθισμούς.

Αυτές οι νευρικές απολήξεις, οι οποίες δίνουν στους ιδιοκτήτες κλειτορίδας μια μεγάλη ευχαρίστηση, μπορούν επίσης εύκολα να προκαλέσουν πόνο – είτε από υπερβολική πίεση είτε από υπερβολικό άγγιγμα.

Ευτυχώς, αυτή η… κομψή κουκούλα προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα μεταξύ της κλειτορίδας και ενός δακτύλου / πέους / παιχνιδιού, έτσι ώστε η διέγερση να μπορεί να αισθάνεται ευχάριστη και όχι οδυνηρή.

Για να μην αναφέρουμε, κρατά τα νεύρα από το να ενοχλούνται όλη την ημέρα από κάτι τόσο απλό όσο τα σφιχτά συναρμολογημένα ρούχα. Για μερικούς, η κουκούλα είναι ελάχιστα αισθητή, για άλλους καλύπτει πλήρως την κλειτορίδα. Ανεξάρτητα από το μέγεθός του, είναι εκεί για να βοηθήσει.

Κι αν είναι πολύ μεγάλο;

Όλες οι κλειτορίδες έχουν τέτοιες «κουκούλες», αλλά όπως αναφέρθηκε βγαίνουν σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη. Αν η δική σου καλύπτει πλήρως την κλειτορίδα σου; Μην πανικοβληθείς, λένε οι ειδικοί. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει «κανονικό» μέγεθος.

Το αν η κλειτορίδα σου είναι μονίμως καλυμμένη ή όχι σου θυμίζει την περίπτωση που φοράτε ένα φούτερ φόρμας με κουκούλα και είτε την έχετε μόνιμα στο κεφάλι σας είτε όχι, η αίσθηση του υφάσματος επάνω σου είναι πάντα από ικανοποιητική έως απολαυστική.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην περίπτωση της «κουκούλας» της κλειτορίδας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι εκεί για να μειώσει ή να εμποδίσει την σεξουαλική σου απόλαυση.

Τι γίνεται, λοιπόν, με το σεξ;

Όταν ερεθίζεσαι την ώρα του σεξ ή κλειτορίδα σου, αυτό το… κουμπάκι σε μέγεθος μπιζελιού, αιματώνεται πολύ με αποτέλεσμα να ερεθίζεται και ξεπροβάλλει μέσα από το κάλυμμά του, χάρη στη φυσική λίπανσή της που προκαλείται από το σμήγμα, όπως ονομάζονται επιστημονικά τα υγρά που έχεις.

Εάν είναι μικρό το κάλυμμά σου, τότε η κλειτορίδα σου είναι πιο ευαίσθητη και σίγουρα βιώνεις τον οργασμό πιο έντονα, μιας και τα αισθητήρια νεύρα είναι πλήρως εκτεθειμένα.

Όμως, ακόμα και σε περίπτωση μεγάλου σε μέγεθος καλύμματος, ο οργασμός και η απόλαυση δεν είναι λιγότερο έντονος άσχετα αν η κλειτορίδα σου δεν είναι τόσο εκτεθειμένη σε χάδια, αγγίγματα και γενικότερα την επαφή.

Αυτό που έχει σημασία είναι να ανακαλύψεις σιγά σιγά τι είναι αυτό που σου αρέσει και τι σε ευχαριστεί. Με τον τρόπο αυτό, ακόμα κι αν υφίσταται αυτή η ανατομική… αστοχία, η απόλαυση στο σεξ είναι ίδια και απαράλλαχτη με της γυναίκας που το κάλυμμα της κλειτορίδας της είναι πολύ μικρότερο.

Τι προτείνουν οι ειδικοί;

Σε περίπτωση που μπορεί να δυσκολεύεσαι να ερεθιστείς κι να φτάσεις σε οργασμό για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί σου προτείνουν 4 απλά βήματα για να δεις κι εσύ το… φως στη σεξουαλική σου ζωή:

  • Δώσε βάρος στον ερεθισμό της κλειτορίδας σου και όχι στη διείσδυση
  • Δοκίμασε ένα sex toy
  • Βάλε λιπαντικό
  • Πειραματίσου με το σώμα σου

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα