Κληρονομικά: Ποια στάση πρέπει να κρατήσει κάθε μέλος της οικογένειας;

Στο σπίτι το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε ένα θέμα λόγω του ότι έχει έρθει η γιαγιά μου από το εξωτερικό (την έδιωξε ο θείος μου για κληρονομικού λόγους. Δεν του μεταβιβάζει αυτά που θέλει). Από την άλλη, ενώ εμείς την προσέχουμε, μας κάνει ψυχολογικό πόλεμο. Απειλεί με τα κληρονομικά, πετάει σπόντες, θέλει να κάνουμε δουλειές γιατί έχει πρόβλημα με τα πόδια της. Δεν μας δίνει από τη σύνταξη που παίρνει. Όσο υπομονή και να έχει κάποιος είναι λίγο δύσκολο.

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Ζωή Στραβοπόδη,

Από ότι καταλαβαίνω είστε 24 ετών, ζείτε ακόμα με τους γονείς σας οι οποίοι αποφάσισαν να προσθέσουν στο νοικοκυριό τους και τη γιαγιά. Θεωρώ ότι τα κληρονομικά ζητήματα της γιαγιάς με τα παιδιά της, καθώς και το πώς θα αποφασίσει να διαχειριστεί η γιαγιά τη σύνταξή της, δεν θα έπρεπε να σας αφορούν.

Επιτρέψτε τους να λύσουν τα θέματά τους χωρίς να τους επιβαρύνετε επιπλέον με τις δικές σας απόψεις. Το να εμπλέκεστε ενεργά στις όποιες αψιμαχίες είναι άδικο και για εσάς γιατί δεν είναι ούτε δική σας ευθύνη, ούτε στο ρόλο σας να κάνετε κάτι τέτοιο αλλά μπορεί άθελά σας να αδικήσετε και κάποιους άλλους μην μπορώντας να αντιληφθείτε προβλήματα που πολύ πιθανόν πηγάζουν από πολύ παλιά – ίσως πολύ πριν ακόμα και από τη γέννησή σας!

Ζωή Στραβοπόδη

Ψυχολόγος

τηλ. 6972462110

email: [email protected]

website: www.psychotherapy4all.gr

Σχετικά άρθρα