salata_me_kitrina_laxanika_fournou

Γλυκοπατάτες ψητές με καρότα και σπανάκι

Υλικά

• 1 κιλό γλυκοπατάτες κουμάρα (πορτοκαλί), σε κύβους 2 εκ.
• 400 γρ. καρότα, σε ροδέλες 2 εκ.
• 400 γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο (βρίσκουμε έτοιμο, συσκευασμένο σε σακουλάκια στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ)
• 100 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα στον πολυκόφτη (αν θέλουμε)
• 100 γρ. σταφίδες μαύρες, κορινθιακές (αν θέλουμε)
• 80 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C. Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με τα καρότα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, σκορπίζουμε το σπανάκι, τα φουντούκια, τις σταφίδες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά. Συνοδεύουμε με κατίκι και ψωμί σικάλεως. Αν θέλουμε σαλάτα, ταιριάζει μια ανάμεικτη με ρόκα και ντοματίνια.

Πηγή: gastronomos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X