Στον Λευκό Οίκο ο πάστορας Μπράνσον, που αφέθηκε ελεύθερος από τον Ερντογάν

Το στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ που μετέφερε τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον και είχε αναχωρήσει χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, προσγειώθηκε στην Γερμανία.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρένελ ανήρτησε στο twitter φωτογραφία του ιδίου μαζί με τον Μπράνσον στον αεροδιάδρομο της αεροπορικής βάσης Ράμσταϊν.

“Καλωσορίζω τον Πάστορα Μπράνσον και τη γυναίκα του στην Γερμανία στη στάση ανεφοδιασμού του αεροσκάφους τους. Βρίσκεται σχεδόν σπίτι του χάρη στον Ντόναλντ Τραμπ. Όταν του παρουσίασα την αμερικανική σημαία, κατευθείαν τη φίλησε”, ανέφερε ο Γκρένελ στο tweet του.

Νωρίτερα ο Τούρκος δικηγόρος του πάστορα είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπράνσον θα προβεί σε ιατρικές εξετάσεις στην αεροπορική βάση.

Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο πάστορας Μπράνσον θα φτάσει το Σάββατο στις ΗΠΑ και θα πιθανόν να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο

Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον, επίκεντρο διπλωματικής διαμάχης μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ αναμένεται να προσγειωθεί σε στρατιωτική βάση κοντά στην Ουάσινγκτον το Σάββατο και πιθανόν να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο την ίδια μέρα, δήλωσε αργά την Παρασκευή ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπράνσον αναμένεται στις 12:00 τοπική ώρα στην Ουάσινγκτον (19:00 ώρα Ελλάδας).

“Είναι μεγάλη μας τιμή να τον έχουμε πίσω μαζί μας”, είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

“Υποφέραμε πολύ, αλλά είμαστε ευγνώμονες σε πολλούς ανθρώπους”, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία με την Τουρκία για άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε αντάλλαγμα της απελευθέρωσης του πάστορα.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον 50χρονο πάστορα απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, νωρίτερα το βράδυ της Παρασκευής με πρώτο σταθμό την Γερμανία. Το Πεντάγωνο ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι μια στρατιωτική πτήση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρει τον Μπράνσον.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του πάστορα, ο Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβουρτ ανέφερε ότι ο Μπράνσον θα μείνει για δύο ημέρες στη Γερμανία και από εκεί θα συνεχίσει κατόπιν το ταξίδι του για τις ΗΠΑ.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα