Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Πανέμορφος και γερασμένος στην τελευταία του ταινία «Ο κύριος και το όπλο του»

Άλλη μια ταινία που “πάτησε” πάνω στο σενάριο της πραγματικής ζωής. Μια αληθινή ιστορία ενός εθισμένου στην αδρεναλίνη κλέφτη τραπεζών που, χωρίς να χρειάζεται τα λεφτά και μετά από πολλές συλλήψεις και αποδράσεις, δεν μπορεί να ζήσει αλλιώς παρά μόνο βρίσκοντας ηδονή στο να κλέβει τράπεζες με τον πιο ευγενικό τρόπο!

Το ερώτημα είναι γιατί διάλεξε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ να κλείσει τη καριέρα του μ’ αυτήν την ταινία.
Ίσως για να δείξει την άρρωστη σύγχρονη κοινωνία που μόνο το χρήμα έχει αυτοσκοπό και νόημα ζωής όχι μόνο στην Αμερική αλλά σε όλον το κόσμο; Ίσως να ήθελε να δείξει τον εθισμό των ανθρώπων στο κυνήγι της αξίας του χρήματος; Το πώς έχουν αρρωστήσει οι ψυχές μας;

Ίσως τίποτα απ’ όλα αυτά.

Πάντως ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ όσο γερασμένος και αν είναι θα μας γοητεύει!! Και ας έχει γίνει ένας γερασμένος άνδρας που με δυσκολία στην ταινία περπατούσε!
Δεν είναι ένας πρώην όμορφος!! Παραμένει ένας οσκαρικός ηθοποιός που η προσωπικότητα του είναι πάνω από τον ρόλο!!
Ίσως αξίζει να τον δείτε στον τελευταίο του ρόλο!

Άννα Δρούζα

Πληροφορίες για την ταινία:

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λόουερι
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ρέντφροντ, Σίσι Σπέισεκ, Κέισι Αφλεκ, Ντάνι Γκλόβερ, Τομ Γουέιτς

Ο «Κύριος & το Όπλο» βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φόρεστ Τάκερ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ), από την τολμηρή απόδρασή του από τη φυλακή του Σαν Κουεντίν στην ηλικία των 70 ετών μέχρι τις άνευ προηγουμένου ληστείες που έκαναν την αστυνομία να σαστίσει και μάγεψαν τον υπόλοιπο κόσμο. Μπλεγμένοι στην καταδίωξη του Φόρεστ Τάκερ βρίσκονται ο ντετέκτιβ Τζον Χαντ (Κέισι Άφλεκ), που γοητεύεται από την αφοσίωσή του στην τέχνη του, και μια γυναίκα (Σίσι Σπέισεκ) που τον αγαπά παρά το επάγγελμα που έχει επιλέξει.

Σχετικά άρθρα