Εθισμός στη ζάχαρη: «Είμαι στην προκλιμακτήριο και δεν μπορώ να κόψω τα γλυκά…»

Βρίσκομαι στην προκλιμακτήριο και είμαι υπέρβαρη. Μπορώ να μην φάω φαγητό όλη μέρα, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να φάω γλυκό. Πώς θα το αντιμετωπίσω;

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όταν η διατροφή δεν μας καλύπτει σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά το σώμα θα τα αναζητήσει σε γλυκά που είναι η πιο εύπεπτη πηγή γλυκόζης, αλλά κενά θρεπτικών συστατικών.

Αντί, λοιπόν, να θρέφεις το σώμα σου, στην ουσία του στερείς πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Αυτός είναι ένας λόγος που όταν τρώμε συχνά γλυκά, εις βάρος άλλων θρεπτικών τροφίμων, θέλουμε όλο και περισσότερα.

Τέλος, μην ξεχνάς ότι μπορεί να αναζητάμε γλυκό, όταν μας λείπουν κάποιες ουσίες, πχ. σίδηρος ή για να καλύψουμε «συναισθηματικό κενό».

Θα σου πρότεινα, λοιπόν, να προσπαθήσεις με την καθοδήγηση ενός πτυχιούχου διαιτολόγου -διατροφολόγου να φτιάξετε μαζί το δικό σου εξατομικευμένο πλάνο διατροφής που, όχι μόνο θα περιέχει συχνά μικρές «ενέσεις» γλυκιάς γεύσης, αλλά θα σε καλύπτει σε θρεπτικά συστατικά και θα κρατά σε σταθερά επίπεδα τη γλυκόζη στο αίμα σου, ώστε να χρειάζεσαι λιγότερο γλυκό για να νιώσεις ικανοποίηση.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

Διάβασε σχετικά άρθρα

Εθισμός στη ζάχαρη: «Τι θα πάθω αν κόψω τα γλυκά εντελώς»;

Σχετικά άρθρα