Είμαι ερωτευμένη μαζί του – Πώς να του το δείξω;

Πηγαίνω Β’ Λυκείου και είμαι ερωτευμένη με ένα αγόρι εδώ και 2 χρόνια από το γυμνάσιο… Εκείνος δεν το ξέρει και γενικά είμαι ντροπαλή και δεν εκδηλώνω εύκολα τα συναισθήματα μου.  Στη Γ’ Γυμνασίου δεν μιλούσαμε σχεδόν καθόλου, μόνο τα τυπικά και κάποια πειράγματα.. Όμως από τότε που πήγαμε Α’ Λυκείου, η σχέση μας έχει αλλάξει. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα σχολείου μιλούσαμε και με πείραζε πολύ αλλά κυρίως υπήρχαν πολλές έντονες ματιές και όταν έλειπα ρωτούσε την κολλητή μου πού είμαι

Και γενικά φαινόταν ότι ενδιαφέρονταν κάπως για μένα. Και έτσι πήγε όλη η χρόνια… Το καλοκαίρι έτυχε να γνωρίσω και τον πατέρα του και ήταν πολύ  συμπαθητικός και πετούσε κάποιες μπηχτές όπως το ότι δεν έχει σχέση.. Επίσης γενικά η οικογένεια του όταν με βλέπει στον δρόμο και αυτά με βλέπουν πολύ καλά σαν να τους έχει μιλήσει κάποιος για μένα.. Δεν ξέρω τι να υποθέσω πραγματικά. Τώρα είναι λίγος καιρός που έχουμε ξεκινήσει την Β’ λυκείου. Από τότε που ξεκινήσαμε με κοιτάει συνέχεια και χαμογελάμε όταν βλεπόμαστε, επίσης παρατηρεί τι κάνω και χαμογελάει και με κοιτάει όταν δεν τον κοιτάω εγώ.. Και με τις κολλητές μου έχουν πολύ καλές σχέσεις.  Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω χρειάζομαι την βοήθεια σας γιατί τον θέλω πραγματικά όσο κανέναν άλλον μέχρι τώρα στη ζωή μου..

Στο ερώτημά σας απάντησε η Άση Μπουμπαλίκη,  Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Αγαπητή Αναγνώστρια,

Απ’ όσα μοιράζεσαι μαζί μας φαίνεται όντως ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον από πλευράς του. Φαίνεται η «επικοινωνία» σας από παλιότερα να έχει προχωρήσει αρκετά, όμως….χρειάζεται να μιλήσετε, για να καταλάβεις πώς πραγματικά σε βλέπει και τι είδους σχέσης επιθυμεί να έχει μαζί σου. Επιπλέον, χρειάζεται και εσύ να δείξεις τα πραγματικά σου συναισθήματα.

Καταλαβαίνω ότι είσαι ντροπαλή και δεν εκδηλώνεις τα συναισθήματα σου, όπως μας γράφεις, όμως δεν θα μπορέσεις πραγματικά να μάθεις πώς αισθάνεται για εσένα εάν δεν έχεις μια πιο «πραγματική» επικοινωνία μαζί του. Ξεκίνα σιγά-σιγά, από κινήσεις που νιώθεις ότι

μπορεί να κάνεις σχετικά εύκολα.

Ένα «γεια», ένα πείραγμα παραπάνω, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μία συζήτηση. Μόνο εκείνος μπορεί να σου πει πώς πραγματικά νιώθει για σένα και αυτό θα γίνει μόνο με την μεταξύ σας επικοινωνία. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και αυτό που νιώθεις και πλησίασέ τον… Ίσως χρειάζεται και εκείνος λίγη βοήθεια από σένα!

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είσαι ερωτευμένη με τον κολλητό σου; 4 λόγοι για να τα φτιάξετε

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

Γιατί οι άντρες δεν λένε «Σ’αγαπώ»

Είμαι ερωτευμένη ή όχι; Πώς ξεχωρίζουμε τον αληθινό έρωτα

 

 

 

Σχετικά άρθρα