Συγκέντρωση αστυνομικών σήμερα για την αιματηρή επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 12:00 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την χθεσινοβραδινή επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας από την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί.

Το αιματηρό περιστατικό έγινε περίπου στις 8:50, όταν περίπου 50 άτομα προσέγγισαν το Α.Τ. και πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρισκόταν εκεί, προκαλώντας επίσης φθορές σε τέσσερα υπηρεσιακά οχήματα, σε πέντε οχήματα ιδιωτών.

Νωρίτερα χτύπησαν βαν που ήταν παρκαρισμένο επί της 3ης Σεπτεμβρίου και της Βερανζέρου. Οι δράστες έσπασαν το τζάμι της πίσω πόρτας και έριξαν μολότοφ εντός του οχήματος.

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από θραύσματα, ενώ οι άλλοι δύο είχαν αναπνευστικά προβλήματα και όλοι μεταφέρθηκαν στο «401» νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η επίθεση έγινε ανήμερα της εφαρμογής του προγράμματος εμφανούς αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ», που περιλαμβάνει ένα πλέγμα αστυνομικών περιπολιών.

Στο κάλεσμα της η ΕΑΣΥΑ κάνει λόγο για «ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους “γνωστούς και χαϊδεμένους” εναντίον συναδέλφων» στην «πρώτη “επιτυχημένη” μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι’ αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα