Αρχική / Ειδικοί / Μυρσίνη Κωστοπούλου
myrsini kostopoulou

Μυρσίνη Κωστοπούλου

Η Μυρσίνη Κωστοπούλου είναι Δρ. Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε Κοινωνική Ψυχολογία στο London School of Economics και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University College London στην Πειραματική Ψυχολογία. Απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Γνωσιακή- Συμπεριφορική Θεραπεία στο τμήμα Ψυχιατρικής του Middlesex Hospital, University College London. Ολοκλήρωσε την τετραετή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση ειδικότητας στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Το 2007 απέκτησε το διδακτορικό της με βαθμό άριστα στην Κλινική Ψυχολογία με θέμα τις γνωσιακές διαστρεβλώσεις στις διαταραχές πρόσληψης τροφής στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Eργάστηκε επί σειρά ετών ως σύμβουλος ψυχοκοινωνικής στήριξης γυναικών στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα ερευνητικά προγράμματα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.ΙΨ.Υ).

Έχει δημοσιεύσει κλινικές μελέτες στο πεδίο των διαταραχών πρόσληψης τροφής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ψυχολογίας. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και συμμετέχει στο επιστημονικό έργο της εταιρείας.

Κατέχει τον επίσημο και ανώτατο τίτλο Chartered Psychologist στην British Psychological Society. Υπήρξε για 15 έτη αποκλειστική αρθογράφος της στήλης Ψυχολογίας στην εφημερίδα «Τα Νέα» ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου “Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια τα τελευταία 20 χρόνια και είναι μητέρα τριών κοριτσιών.

Μυρσίνη Κωστοπούλου
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Κύπρου 11 & Κασσαβέτη,
Κηφισιά Τ.Κ.14561
210-3627642, 6944-315162
kostopoulou@gmail.com
www.myrsinikostopoulou.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X