Oι 4 ταινίες του Σαββατοκύριακου

Ποια ταινία πρέπει να δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο; Αναζητήσαμε την απάντηση στις σελίδες του περιοδικού “Aθηνόραμα” και σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές.

Η Άρπα της Βιρμανίας

Γιαπωνέζικη ταινία, σκηνοθεσία Κον Ιτσικάβα με τους: Ρεντάρο Μικούνι, Σόχι Γιασούι, Τάνιγε Κιταμπαγιάσι

Στη Βιρμανία του 1945 και ενώ η Ιαπωνία παραδίδεται στους Συμμάχους, ένας πληγωμένος στρατιώτης αρνείται να γυρίσει στη μονάδα του και περιφέρεται θάβοντας τους νεκρούς συμπολεμιστές του.

Η κριτική από τον Χρήστο Μήτση

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ, Ο ΚΟΝ ΙΤΣΙΚΑΒΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΓΕΜΑΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, ΛΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΙΜΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ, ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟ ΟΣΚΑΡ.

 

 

Ο Μοναχικός Καβαλάρης

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι με τους: Άρμι Χάμερ, Τζόνι Ντεπ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μπάρι Πέπερ, Γουίλιαμ Φίχτνερ

Στο Σαν Φρανσίσκο του 1933 ένας υπέργηρος ινδιάνος αφηγείται σε ένα αγόρι την ιστορία του, συνδεδεμένη με το θρύλο του Μοναχικού Καβαλάρη, υπερασπιστή της δικαιοσύνης στο Τέξας της δεκαετίας του 1860.

 

Η κριτική από τον Χρήστο Μήτση

ΧΙΟΥΜΟΡ, ΔΡΑΣΗ, ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΕΣ ΣΙΝΕΦΙΛ ΑΝΑΦΟΡΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ» ΤΟΥ ΣΕΡΤΖΙΟ ΛΕΟΝΕ) ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΙΡΙΑΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΩΝ «ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ».

 

Πριν τα Μεσάνυχτα

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με τους: Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Σίμους Ντέιβι – Φιτζπάτρικ, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Ο Τζέσι και η Σελίν, 18 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, είναι τώρα ζευγάρι με παιδιά και κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Την τελευταία ημέρα της παραμονής τους στη χώρα η σχέση τους θα δοκιμαστεί με απρόοπτο τρόπο.

Η κριτική από τον Χρήστο Μήτση

ΔΙΑΛΟΓΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΕΝΑΡΙΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ, ΠΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΨΗ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ «ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ» ΚΑΙ «ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ». ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΙ, ΕΝΩ Ο ΛΙΝΚΛΕΙΤΕΡ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ (ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΟ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ.

 

 

Ζούσε τη Ζωή της

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν Λικ Γκοντάρ με τους: Άννα Καρίνα, Σαντί Ρεμπό, Αντρέ Σ. Λαμπάρθ

Δώδεκα επεισόδια από τη ζωή της Νανά, κακοπληρωμένης πωλήτριας σε δισκάδικο, η οποία γίνεται πόρνη.

Η κριτική από τον Χρήστο Μήτση

Ο ΓΚΟΝΤΑΡ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΟΛΟΦΡΕΣΚΗ, ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ. ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΟΥΛ ΚΟΥΤΑΡ ΝΑ ΚΑΔΡΑΡΕΙ ΣΕ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΝΝΑ ΚΑΡΙΝΑ.

 

Πηγή: www.athinorama.gr

 

Σχετικά άρθρα