Ατομικά τυροψωμάκια με φέτα και θυμάρι

Υλικά

  • 280 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 200 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη, για το τηγάνι
  • 4 αυγά, μεγάλα, ελαφρώς χτυπημένα
  • 320 γρ. φέτα βαρελίσια, πικάντικη, θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι (ή ρίγανη)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ πάγκου (ή σε μια λεκάνη) το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Μπέικιν Πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε εκεί το γάλα, το λάδι και τα αυγά και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα (ή ανακατεύουμε καλά με το χέρι), μέχρι να ετοιμάσουμε ένα πυκνό και ομοιογενές μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και το θυμάρι και ανακατεύουμε για να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα.

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε μία δόση από το μείγμα, όση χωρά στην κουτάλα της σούπας. Ψήνουμε τη δόση για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και τη στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Μυστικό: Μπορούμε να αδειάσουμε όλο το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα το τυρόψωμο.

Πηγή:gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα