Μπρουσκέτες με αχλάδι και blue cheese

Υλικά

  • 1 μπαγκέτα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. blue cheese + 30 γρ. έξτρα για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. Worcestershire sauce
  • 4 αχλάδια
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. μέλι
  • φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε από την μπαγκέτα 10 μεγάλες, λοξές φέτες.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Ρίχνουμε τις φέτες στο τηγάνι και τις φρυγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το blue cheese, με την κρέμα γάλακτος και τη Worcestershire sauce με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ελαφρά.

Αλείφουμε τις φέτες με το μείγμα του blue cheese.

Κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και απλώνουμε τις φέτες αχλαδιού πάνω από τις φέτες ψωμιού. Απλώνουμε την καρυδόψιχα και το μέλι.

Σερβίρουμε πάνω σε φύλλα ρόκας.

Πηγή: https://akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα