Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση Κοτζιά και αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι ο Νίκος Κοτζιάς. Στη σκιά των δηλώσεων του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος κάλεσε όποιον «δυσφορεί να κατέβει από το τρένο», αλλά και των όσων συνέβησαν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Εξωτερικών υπέβαλε την παραίτησή του.

Σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε για το θέμα «Δεν γνωρίζω αν ο Ν. Κοτζιάς δυσφορεί, δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. Θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία. Αν ήθελε να του πει κάτι, θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές».

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και του εξέφρασε τη δυσφορία του για τα όσα δήλωσε για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα μεταξύ των Ν. Κοτζιά και Π. Καμμένου αλλά, όπως φαίνεται, δεν το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο καθώς φέρεται να υποβάθμισε μια σοβαρή πολιτική διαφωνία σε προσωπική αντιπαράθεση, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να κάνει τον υπουργό Εξωτερικών να αισθάνεται σαν ξένος σε ξένη αυλή.

Από το υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν την είδηση και παραπέμπουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην κυβέρνηση τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγή: efsyn.gr 

Σχετικά άρθρα