«Η ρουτίνα»: Η εμμονική καθημερινότητα ενός αυτιστικού παιδιού

Ένα βίντεο μικρού μήκους για τον αυτισμό: Η ρουτίνα. Περιγράφει πώς περνάει την ημέρα του ένα παιδί με αυτισμό, πώς επαναλαμβάνει καθημερινά τα ίδια και τα ίδια αλλά και πώς προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους δικούς του αλλά και με τους υπόλοιπους ενώ εκείνος δεν μιλάει παρά μόνο με άναρθρες κραυγές.

Η οικογένειά του έχει συνηθίσει το πρόγραμμά του, τις συνήθειές του ενώ όλοι τους καταλαβαίνουν τι θέλει να τους πει, παρόλο που δεν μιλάει.

Η ρουτίνα είναι το βασικό του χαρακτηριστικό. Και αν κάποιος τον βγάλει από τη ρουτίνα του, αν κάποιος πειράξει μια λεπτομέρεια από τον… μικρόκοσμό του αντιδρά.

Οι αντιδράσεις του; Επίμονες, θορυβώδεις. Γι’ αυτούς που τον ζουν είναι μια… ρουτίνα. Για τους γείτονες, μια ενόχληση. “Υπάρχουν και ιδρύματα γι’ αυτούς τους ανθρώπους”, λέει χαρακτηριστικά ο σχεδόν συνομίληκος γείτονάς του.

Όταν όμως η μανία για λεπτομέρεια και οι… ενοχλητικές φωνές του σώζουν τη μηχανή του από τους ληστές, τι θα κάνει; Θα αλλάξει η άποψή του “γι’ αυτούς τους ανθρώπους”;

Μια ταινία ρεαλιστική, με στιγμές έντασης αλλά και τρυφερότητας… Για να ταυτιστούν όσοι βιώνουν τέτοιες και παρόμοιες καταστάσεις αλλά και να παραδειγματιστούν όσοι κρίνουν επειδή εκείνοι έχουν μια “φυσιολογική” ζωή και δεν είναι… αυτιστικοί.

Ν.Κ.

Δείτε παρακάτω την ταινία μικρού μήκους:

 

Η Ρουτίνα / Τhe Routine from Creative Icon Films on Vimeo.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό: Πώς μια μάνα κάνει την ιδιαιτερότητά του προτέρημα!

Το ταξίδι της Μαρίας: ένα συγκλονιστικό βίντεο για τον αυτισμό

«Ο μικρός αδερφός μου από το φεγγάρι»: ο αυτισμός μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού

 

Σχετικά άρθρα