Μήπως είσαι λεσβία και δεν το ξέρεις;

Οι γυναίκες των οποίων ο αριστερός δείκτης και ο παράμεσος είναι διαφορετικοί σε μήκος, είναι πιο πιθανό να είναι λεσβίες, σύμφωνα με μια μελέτη.

Οι επιστήμονες μέτρησαν τα δάχτυλα 18 συνομηλίκων γυναικών πανομοιότυπων διδύμων, όπου η μία ήταν στρέιτ και η άλλη γκέι.

Κατά μέσο όρο, οι λεσβίες, αλλά όχι οι στρέιτ δίδυμες αδερφές τους, είχαν δείκτες και παράμεσους διαφορετικού μεγέθους, αλλά μόνο στο αριστερό χέρι.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στην έκθεση στην τεστοστερόνη στη μήτρα, σύμφωνα με το ερευνητικό ίδρυμα του Πανεπιστημίου Essex.

Οι επιστήμονες μέτρησαν επίσης τα δάχτυλα των 14 πανομοιότυπων δίδυμων ανδρών, όπου ένας ήταν στρέιτ και ο άλλος ομοφυλόφιλος, αλλά δεν βρήκαν κανέναν συσχετισμό.

Για όλα φταίει η… τεστοστερόνη

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες εκτίθενται στην «ανδρική» ορμόνη, τεστοστερόνη, στη μήτρα – αλλά κάποιοι μπορεί να εκτεθούν περισσότερο από άλλους, ανέφεραν οι επιστήμονες.

Ο δρ. Watts, από το τμήμα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Essex, δήλωσε: «Επειδή έχουμε διαφορετικά δίδυμα, που μοιράζονται το 100% των γονιδίων τους και μπορεί να διαφέρουν ως προς τους σεξουαλικούς τους προσανατολισμούς, προκύπτει ότι υπάρχουν κάποιοι γενετικοί παράγοντες που εξηγούν την διαφοροποίηση αυτή».

«Η έρευνα δείχνει ότι η σεξουαλικότητά μας καθορίζεται από την ορμόνη τεστοστερόνη, η οποία είναι μια από τις ορμόνες που έχουμε στο σώμα μας, ενώ εκείνοι που εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης είναι πιο πιθανό να είναι αμφιφυλόφιλοι παρα ομοφυλόφιλοι», συνέχισε ο γιατρός και συμπλήρωσε: «Λόγω της σχέσης μεταξύ των ορμονικών επιπέδων και της διαφοράς στα μήκη των δακτύλων, εξετάζουμε και τη σχέση που έχουν αναφορικά με τη σεξουαλικότητά των κατόχων τους».

Πηγή:bbc.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X