Θες να φας σουφλέ αλλά σκέφτεσαι τις θερμίδες; Αυτές είναι οι πιο εύκολες και υγιεινές συνταγές!

Το σουφλέ είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων. Είναι σούπερ εύκολο αλλά συνήθως το αποφεύγουμε λόγω των υλικών που είναι πλούσια σε λιπαρά όπως η κρέμα γάλακτος και το μπέικον.

Οι παρακάτω όμως, συνταγές είναι πολύ υγιεινές, απίστευτα νόστιμες και εξαιρετικά γρήγορες χρονικά! Πάντως, η τελευταία περιέχει και κρέμα γάλακτος για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν…

Σουφλέ πρωτεΐνης με αυγό και τυρί

  • 1 μπρόκολο
  • 300 γρ. τυρί cottage
  • 10 ασπράδια αυγών
  • 75 γρ. ζαμπόν βραστό
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βράζουμε σε νερό για περίπου 10 λεπτά μαζί με τον κύβο λαχανικών. Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, όπως και το βρασμένο μπρόκολο, αλλά εκτός της μοτσαρέλας, και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Γεμίζουμε ένα πυρέξ με το μείγμα των υλικών από το μπολ, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 190 °C στις αντιστάσεις για 30 – 40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

Σουφλέ λαχανικών 

  • 1 κουνουπίδι
  • 1 μπρόκολο
  • 45 γρ. sour cream
  • 130 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για το πυρέξ)
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Κόβουμε σε φουντίτσες το κουνουπίδι και το μπρόκολο και τα βάζουμε σε βρασμένο, αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Παράλληλα ρίχνουμε σε ένα μπολ την sour cream, σχεδόν το μισό από το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο πυρέξ και αφού στραγγίξουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο, τα απλώνουμε κι αυτά στο πυρέξ. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με sour cream και στο τέλος το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.

Σουφλέ με πιπεριές

  • 1 πακέτο ζυμαρικά
  • 500 – 600 γρ. από τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
  • 5 φέτες γαλοπούλα
  • 2 πιπεριές φλωρίνης

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τη γαλοπούλα, τσιγαρίζοντας σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας κρατώντας λίγο τυρί για την κρούστα από πάνω και τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φτιάξε τα δικά σου μπισκότα βρώμης με μαύρη σοκολάτα! 4 υγιεινές συνταγές για να διαλέξεις…

3+1 λαχταριστές συνταγές χωρίς κρέας! Για να μην πεινάσεις…

Σχετικά άρθρα