Γιώργος Κωνσταντίνου: Γιατί αρνήθηκε να παίξει στο «Χτυποκάρδια στα θρανία»;

«Μου είχαν προτείνει να παίξω τον καθηγητή, τον ρόλο που έπαιζε ο Παπαγιαννόπουλος» αναφέρει ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου, με αφορμή το ανέβασμα στο θέατρο του έργου «Χτυποκάρδια στο θρανίο» υπό την σκηνοθετική ματιά του Λάκη Λαζόπουλου.

«Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι σε μια παράσταση, που σε κάποιο άλλο ρόλο είχα κάνει μια πολύ μεγάλη επιτυχία που με κυνηγάει μέχρι και σήμερα, με το προφιτερόλ» σημείωσε, εξηγώντας τους λόγους που αρνήθηκε το ρόλο. «Αν με έβλεπαν θα περίμεναν να κάνω και το προφιτερόλ».

Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα, ο Λάκης Λαζόπουλος ανάρτησε στο instagram ένα βίντεο με την Κατερίνα Γερονικολού πάνω στην άμαξα, πλάι στον αγαπημένο της να ερμηνεύει το κομμάτι “Καροτσέρι”.

Η παράσταση θα ανέβει με την μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζαδάκη όπως δηλαδή και στην κινηματογραφική της μεταφορά το 1963.

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Αρχισαν τα γυρισματα για το κινηματογραφημενο μερος της παραστασης! Χτυποκαρδια στο θρανιο!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lakis Lazopoulos (@lakislazopoulos_official) στις

Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη λοιπόν, η Κατερίνα Γερονικολού και στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο Ορέστης Τζιόβας. Σε ρόλους έκπληξη οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νίκος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσάς! Μαζί τους, η Σοφία Βογιατζάκη και η Νίκη Παλληκαράκη.

Συμμετέχουν στην παράσταση οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νίκος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσάς.

Επιστροφή 56 χρόνια μετά

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου “Κοτοπούλη”, ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη σε μία κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο “Χτυποκάρδια στο Θρανίο”, και μουσική Μίμη Πλέσσα.

Το 1963 γυρίζεται η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.

Όσο για τον ρόλο του Γιώργου Κωνσταντίνου, έμεινε στην ιστορία για την σκηνή του άφραγκου φοιτητή στο ζαχαροπλαστείο, ο οποίος προσπαθούσε να εξηγήσει στον σερβιτόρο το γλυκό προφιτερόλ.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα