Εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας – Ποια τα αιτήματά τους;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον νόμο Γαβρόγλου πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές μπροστά στο υπουργείο Παιδείας, ενώ εισέβαλαν στο κτίριο, φτάνοντας μέχρι το γραφείο του υπουργού.

Μέχρι το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου, έφτασαν μαθητές και φοιτητές που διαδήλωσαν στο υπουργείο Παιδείας κατά των αλλαγών στο Λύκειο οι μεν, καθώς όπως λένε στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, απολύουν εκπαιδευτικούς και στέλνουν τους μαθητές στην παραπαιδεία.

https://www.facebook.com/news247/videos/2035109276551440/

Οι μαθητές καταγγέλλουν επίσης πως εντατικοποιούνται οι ώρες διδασκαλίας ενώ αντιτίθενται στο πρόγραμμα της μαθητείας.

Οι δε φοιτητές, από την πλευρά τους, εκφράζουν την αντίθεση τους στις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία και προειδοποιούν: “Κάτω τα χέρια από το άσυλο”.

Με κεντρικό σύνθημα το “Τσίπρα-Γαβρογλου ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά” και κρατώντας πανό, οι φοιτητές και οι μαθητές λίγο μετά τις 13:00 κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας στην είσοδο του υπουργείου και να μπουν αρχικά στον περιβάλλοντα χώρο και στη συνέχεια κατάφεραν να μπουν και στο κτίριο, ενώ η ηγεσία του υπουργείου δεν ζήτησε την παρέμβαση της αστυνομίας.

Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το γραφείο του υπουργού, όπου είχαν διάλογο 40 λεπτών με τον Κ. Γαβρόγλου, και αποχώρησαν από το υπουργείο λίγο μετά τις 14:00.

Πηγή: news247.gr

 

Σχετικά άρθρα