Τζανακόπουλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να περάσει και χωρίς τους ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτιμά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο τον Μάρτιο «χωρίς να προκληθούν οποιουδήποτε τύπου πολιτικές εξελίξεις» καθώς «υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα στον Real Fm ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ένα ιστορικό βήμα που οδηγεί το πεδίο της Βαλκανικής σε νέα φάση σχετικά με την έναρξη των διαδικασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα κυρωθεί και από το ελληνικό κοινοβούλιο καθώς -όπως είπε- υπάρχει η πλειοψηφία.

«Από τη μεριά της κυβέρνησης, και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού, ποτέ ένα κακώς εννοούμενο μικροπολιτικό συμφέρον ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν θα μπουν πάνω από αυτό το οποίο θεωρεί και είναι συμφέρον της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Εκτίμησε, δε, ότι οι διαδικασίες στη γείτονα δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος Ιανουαρίου, ενώ, όπως σημείωσε, ακολούθως θα περάσει το θέμα στην ελληνική Βουλή, οπότε θα συζητηθεί η Συμφωνία και θα κυρωθεί καθώς υπάρχει ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός συσχετισμός για την κύρωσή της «χωρίς να προκληθούν οποιουδήποτε τύπου πολιτικές εξελίξεις που δεν θα σχετίζονται με αυτή καθεαυτή τη Συμφωνία».

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του κυβερνητικού εταίρου, ότι μόλις έρθει η Συμφωνία στη Βουλή οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε «αυτό (σ.σ.: η αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ.) δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία».

«Αυτή είναι μια συζήτηση που δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε τώρα. Είναι μια συζήτηση την οποία ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος -με τον οποίο έχω μια έντιμη και ειλικρινή σχέση, συνεργασία και τακτικότατη επαφή- θα κάνουν στις αρχές του Μάρτη», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπενθύμισε πως ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι δεν θα συμπλεύσει με τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη αλλά και με καμία άλλη πολιτική δύναμη που θα επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και θα επιχειρήσει να ρίξει την κυβέρνηση.

Σχετικά με όσα γράφτηκαν για την παραίτηση Κοτζιά, έκανε λόγο για ανακρίβειες και υπογράμμισε τη στενή σχέση του πρωθυπουργού με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και την απόλυτη ταύτισή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επανέλαβε, τέλος, πως αυτό που προέχει είναι η ενότητα της κυβέρνησης.

Πηγή:  efsyn.gr

Σχετικά άρθρα