Πώς συμπεριφέρονται τα ζώδια όταν χρειάζονται βοήθεια;

Όλοι μπορεί να περνάμε τις δυσκολίες μας. Άλλοι τις μοιράζονται, άλλοι τις κρατάνε μυστικές και προσπαθούν να τις ξεπεράσουν μόνοι τους. Ορισμένοι ζητούν βοήθεια, άλλοι πάλι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα χωρίς να πουν κουβέντα σε κανέναν. Ποια ζώδια έχουν περισσότερες πιθανότητες να τραβάνε των παθών τους τον τάραχο και να μη σου πουν τίποτα; Ποιοι ζητούν με άνεση τη συμπαράστασή σου, ποιοι το αντιμετωπίζουν μυστικά και ηρωικά και ποιοι το παίζουν «τραβάτε με κι ας κλαίω»; Εδώ σου δίνουμε μερικές απαντήσεις, για να υποψιαστείς τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το χαμογελαστό «Εντάξει μωρέ, μια χαρά είμαι», του άνεργου φίλου ή της φρεσκο-χωρισμένης κολλητής σου.

 

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός είναι δυνατός και ατρόμητος. Τίποτα δεν μπορεί να έρθει σε αντίθεση με αυτή την εικόνα, που έχει πρώτα απ’ όλα ο ίδιος για τον εαυτό του. Και αυτή θέλει να δείχνει στους άλλους. Είναι αρκετά εξωστρεφής ώστε να μην κρύψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά δεν θα τα αναφέρει ζητώντας βοήθεια. Όχι βέβαια, τα καταφέρνει μια χαρά μόνος του. Και επειδή το πώς τα βγάζει πέρα, η. καρδούλα του το ξέρει, θα πρέπει εσύ από τη μεριά σου να του συμπαρασταθείς, αλλά με τρόπο διακριτικό, ώστε να μη φαίνεται πως το κάνεις επειδή έχει την ανάγκη σου.

 

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος έχει μια τάση προς τη μυστικοπάθεια, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στη ζωή του. Θέλει να είναι πάντα εκείνος που έχει τις λύσεις και τη βοήθεια για τους άλλους, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αλλά όχι το αντίστροφο. Έτσι, είναι ικανός να σηκώνει ολομόναχος το βάρος μιας αντιξοότητας και να μην πει κουβέντα. Ή να υποτιμήσει την ψυχολογική επιβάρυνση που του προκαλεί, και απέναντι στον εαυτό του και στους τρίτους. Προφανώς λοιπόν θα πρέπει μαζί του να έχεις αυξημένη ευαισθησία, και για να ανακαλύψεις αν κάτι τον «τρώει» και για να του προσφέρεις διακριτικά τη βοήθεια σου.

 

ΔΙΔΥΜΟΣ
Ο Δίδυμος δεν έχει κανένα, μα απολύτως κανένα πρόβλημα να παραδεχτεί στους άλλους ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Άλλωστε πώς θα ζητούσε τη βοήθεια για να βρει τη λύση του; Εντοπίζει επιδέξια τους ανθρώπους και τα μέσα για να το αντιμετωπίσει, με το γνωστό ταλέντο του στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτά ως προς την πρακτική πλευρά. Γιατί ως προς την ψυχολογική, με την τάση του να εκλογικεύει καταστάσεις, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην παραδέχεται τον συναισθηματικό αντίκτυπο μιας κατάστασης. Γι’ αυτό αν τον ακούς να την περιγράφει, σχεδόν σαν να αφορά κάποιον τρίτο, δώσε βάση στο πόσο μπορεί πραγματικά να τον ενοχλεί.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος δεν θέλει να παραστήσει τον δυνατό, αλλά δεν του πάει να φανεί και αδύναμος. Προσπαθεί λοιπόν να αφήσει να εννοηθεί ότι έχει κάποιο πρόβλημα, με την προοπτική να το καταλάβουν οι υπόλοιποι και να τον συντρέξουν. Πλην όμως τα υπονοούμενα του δεν είναι πάντα καθαρά και δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ικανότητα να μυρίζουν τα νύχια τους. Έτσι, μπορεί πραγματικά να βράζει στο ζουμί του, αφήνοντας τους άλλους να αναρωτιούνται τι του συμβαίνει. Από αυτά λοιπόν συνάγεται ότι, αν θέλεις να βοηθήσεις έναν αγαπημένο σου Καρκίνο, θα πρέπει να σταθείς πλάι του με μεγάλη ευαισθησία και διαίσθηση.

 

ΛΕΩΝ
Το αγέρωχο Λιοντάρι του ζωδιακού δεν θα παραδεχτεί ότι έχει κάποιο πρόβλημα, ακόμα κι αν έχει φτάσει πραγματικά στο χείλος της καταστροφής. Ή, ακόμα κι αν αυτό είναι πια τόσο εμφανές που δεν κρύβεται με τίποτα, δεν θα σου πει ποτέ ότι τον έχει πτοήσει ψυχολογικά. Η λέξη αδυναμία δεν του ταιριάζει, την απωθεί και την αρνιέται, και αυτό μπορεί τελικά να καταλήξει να είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για εκείνον. Και όσοι βρίσκονται κοντά του και τον αγαπούν, αν θέλουν να του συμπαρασταθούν, θα πρέπει να το κάνουν με λεπτότητα, για να μην πληγώσουν την περηφάνια και την αξιοπρέπειά του.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος θέλει και επιδιώκει να είναι χρήσιμος στους άλλους, αλλά δυσκολεύεται, όταν χρειάζεται να καταφύγει στη συνδρομή τους. Θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια να λύσει μόνος του το θέμα του και θα μιλήσει ελάχιστα γι’ αυτό. Όταν θα κοντεύει να βουλιάξει, ίσως να εκπέμψει ένα όσο το δυνατόν πιο διακριτικό SOS. Ακούει κανείς; Αν δεν ακούει, θα συνεχίσει μόνος του. Αν θέλεις να βοηθήσεις έναν Παρθένο, θα πρέπει να του προτείνεις εσύ κάποιου είδους βοήθεια να του προσφέρεις. Αν του πεις «Είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε», πιθανόν να μην μπορεί να σκεφτεί τι να σου ζητήσει. Δεν είναι μαθημένος.

 

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός είναι άτομο της επικοινωνίας και της ανταλλαγής. Συνήθως δεν έχει πρόβλημα να ζητήσει βοήθεια, όπως κι εκείνος προσφέρει τη δική του. Θα είναι όπως πάντα διακριτικός και προσεκτικός, ώστε αυτό που θα ζητήσει να μην αποτελεί ιδιαίτερη επιβάρυνση για τον άλλο. Το «αν δεν μπορείς, δεν πειράζει», βρίσκεται στην άκρη των χειλιών του, έτοιμο να εκστομιστεί. Γι’ αυτό, αν χρειαστεί να του παρασταθείς, φρόντισε να του δώσεις πρώτα απ’ όλα την αίσθηση ότι το κάνεις ευχαρίστως, με άνεση και χωρίς να σου δημιουργεί κάποια δυσκολία. Και να ξέρεις ότι για εκείνον η αίσθηση ότι «έχει ανθρώπους», μετράει πάρα πολύ.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός είναι άτομο του μυστηρίου και είναι πολύ πιθανό να κρατήσει για τον εαυτό του κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Εκτός αν αυτό συνεπάγεται κάποιου είδους «μάχη», που θα χρειαστεί να τη δώσει ανοιχτά και λυσσαλέα. Σε γενικές γραμμές όμως, είναι των παρασκηνιακών κινήσεων. Οπότε, μπορεί μεταχρονολογημένα να μάθεις ότι πέρασε μια ολόκληρη φουρτούνα, χωρίς να καταλάβεις τίποτα. Με τον Σκορπιό είναι καλύτερα να τον αφήσεις να έχει εκείνος την πρωτοβουλία. Απλώς δήλωσε τη διαθεσιμότητά σου, και άσε εκείνον να αποφασίσει τι θα θελήσει από σένα και πότε. Η συναισθηματική συμπαράσταση έχει μεγάλη σημασία για εκείνον, κι ας μην το δείχνει.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Για τον ανοιχτόκαρδο και επικοινωνιακό Τοξότη δεν υπάρχουν στεγανά σε τέτοια θέματα. Αν χρειαστεί κάτι, συνήθως το ζητάει. Αλλά το θέμα μαζί του είναι ότι τα διάφορα προβλήματα τον επηρεάζουν ψυχολογικά, παρά τη φαινομενική αισιοδοξία του. Η αρχική του τάση είναι να κάνει ότι δεν υπάρχουν, και όταν αναγκαστεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, το συναισθηματικό κόστος είναι μεγάλο. Έτσι, είναι πιθανόν εκείνος, ο πρωταθλητής της αισιοδοξίας στον ζωδιακό, να χρειαστεί «μεταγγίσεις» θετικής σκέψης περισσότερο κι από μια πρακτική βοήθεια. Αν τον βοηθήσεις σ’ αυτό, στο να ξαναδεί δηλαδή τη ρόδινη πλευρά των πραγμάτων, είναι η καλύτερη συμπαράσταση που μπορείς να του προσφέρεις.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως είναι σκληρό καρύδι και δεν θα αφήσει να αποδειχθεί το αντίθετο, ούτε κι όταν τα πράγματα έχουν δυσκολέψει απελπιστικά. Καθώς συνήθως λειτουργεί «μοναχικά», θα προσπαθήσει μέχρι τελικής πτώσεως να λύσει μόνος του τα προβλήματά του. Και επιπλέον δεν θα τα μοιραστεί εύκολα, παρά μόνο με κάποιον άμεσα εμπλεκόμενο. Κι ακόμα λιγότερο, δεν πρόκειται να μιλήσει για το συναισθηματικό βάρος που του προκαλούν και που μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το πρακτικό. Αν θέλεις να του συμπαρασταθείς, θα δυσκολευτείς και να καταλάβεις τι συμβαίνει και να τον προσεγγίσεις. Χρειάζεται υπομονή, διαίσθηση και κατανόηση για να σου ανοιχτεί.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Παρά το εξωστρεφές στιλ του, ο Υδροχόος δεν μοιράζεται εύκολα τα προβλήματα που τον απασχολούν, ούτε ζητάει βοήθεια γι’ αυτά στο συναισθηματικό επίπεδο. Πιθανόν κατά βάθος να μη θέλει να δείξει μια αδυναμία του ή και να μην την παραδέχεται στον ίδιο τον εαυτό του. Για κάποιον που θεωρεί ότι ο κόσμος είναι το απέραντο πεδίο της ελεύθερης δράσης του, οι αντίξοες καταστάσεις αντιβαίνουν στο νόημα της ζωής! Στην πράξη λοιπόν, ο Υδροχόος δεν θα σου μιλήσει εύκολα, οπότε θα πρέπει εσύ να τον κάνεις να «ομολογήσει» τι τον βασανίζει. Όταν όμως συμβεί αυτό, θα είναι δεκτικός και ευγνώμων για τη βοήθειά σου.

 

ΙΧΘΥΣ
Ο Ιχθύς είναι το άτομο που μπορεί να κάνει τους άλλους να νιώθουν πολύ χρήσιμοι, βοηθώντας και προστατεύοντάς τον. Όταν λοιπόν αντιμετωπίσει στα αλήθεια ένα πρόβλημα, δεν θα έχει τον παραμικρό δισταγμό να το μοιραστεί και να ζητήσει την απόλυτη συμπαράσταση των πάντων. Θέλει να συμμετέχουν σε αυτή του την «περιπέτεια» όσο το δυνατόν περισσότεροι από τον κύκλο των δικών του ανθρώπων, δημιουργώντας κατά κάποιο τρόπο ένα κλαμπ συμπαράστασης στον αγαπημένο τους Ιχθύ. Από όλα αυτά, προκύπτει ότι τα μόνο που χρειάζονται για να του προσφέρεις μια καλή βοήθεια, είναι άφθονος χρόνος και διάθεση να τον ακούσεις, καθώς και πολλά χαρτομάντιλα.

 

Πηγή: myastro.gr

Σχετικά άρθρα