Πόσο… πρέπει να διαρκεί η σεξουαλική πράξη;

Μαζί με την ερώτηση για το ποια είναι η «σωστή» σεξουαλική συχνότητα υπάρχει και η αμήχανη απορία – από τους άνδρες κυρίως – για το ποια «πρέπει» να είναι η… σωστή διάρκεια.

Από τη μια, πρόκειται για απορία που θεωρείται «φυσιολογική». Από την άλλη όμως δείχνει την ανασφάλεια του ζευγαριού που δεν εμπιστεύεται αυτό που εισπράττει στη σεξουαλική επαφή αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση για το αν «το κάνει καλά» ή όχι!

Γιατί ο χρόνος θεωρείται… εχθρός;

Βέβαια, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε την συγκεκριμένη ερώτηση όταν προέρχεται από άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση, όπου ο χρόνος θεωρείται εχθρός τους!

Πολλά επίσης ακούμε από έρευνες που μετρούν τον σεξουαλικό χρόνο, αλλά πώς γίνεται το ζευγάρι να γνωρίζει κάτι τέτοιο; Ας αφήσουμε λοιπόν τις έρευνες στην άκρη και ας ακούσουμε τον εαυτό μας, το σύντροφό μας, το σώμα μας και τις ανάγκες του.

Τι σκέφτεται το ζευγάρι την ώρα του σεξ;

Σίγουρα δεν θέλετε διάρκεια μιας ώρας, όπου εσείς σκέφτεστε από το τι θα πάρετε μαζί σας στις διακοπές, τι θα πείτε στο γραφείο για το τάδε πρόβλημα και αν αύριο θα μαγειρέψετε κρέας ή ψάρι! Το ίδιο βέβαια περίπου ισχύει και για τον άνδρα.

Προσπαθεί να κρατήσει όλο και περισσότερο για να δείξει πόσο καλός εραστής και φτάνει σε σημείο να κάνει αρνητικές σκέψεις ώστε να «κόψει» την εκσπερμάτιση που νιώθει να απειλεί τον ανδρισμό του!

Όπως και με την ερωτική συχνότητα όπου εξαρτάται από το ζευγάρι, δεν υπάρχει χρόνος που μπορούμε να πούμε πως είναι ο φυσιολογικός, καθώς εξαρτάται από πολλούς επίσης παράγοντες.

Τι φταίει και κρατάει λίγο;

Έχει να κάνει με την ποιότητα της σχέσης του ζευγαριού, όπου όσο περισσότερο θέλει ο ένας τον άλλον, τόσο θα απολαμβάνουν και θα χαίρονται το σεξ. Επίσης, έχει να κάνει με την ύπαρξη προκαταρκτικών παιχνιδιών – κυρίως για τη γυναίκα, που σημαίνει και καλύτερη σεξουαλική προετοιμασία.

Παίζει ρόλο και η προσωπικότητα του εραστή ή της ερωμένης, όπου αν είναι αγχώδης ή/ και με ναρκισσιστικά στοιχεία, αποφευκτική, θα αυτομπλοκάρεται και δεν θα είναι τόσο ευχάριστη η ερωτική επαφή, τουλάχιστον για τον έναν από τους δύο

Τέλος, έχει να κάνει με το αν υπάρχει σεξουαλικό πρόβλημα στον έναν ή και στους δύο συντρόφους, πχ πρόωρη ή ανεσταλμένη εκσπερμάτιση ή στυτική δυσλειτουργία στον άνδρα, έλλειψη κολπικής εφύγρανσης στη γυναίκα όπου της δημιουργεί πόνο και θέλει να «ξεμπερδεύει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μην… κυνηγάτε αριθμούς!

Ας κρατήσουμε στο μυαλό μας, πως το καλό σεξ έχει να κάνει με το πάθος και τη σεξουαλική ένταση. Ο «σωστός» χρόνος στο σεξ καθορίζεται από το ίδιο το ερωτικό ζευγάρι, όπου και οι δύο νιώθουν καλά, ικανοποιημένοι και παίρνουν και δίνουν ηδονή ο ένας στον άλλον!

Μην κυνηγάτε λοιπόν αριθμούς, εκτός και αν νιώθετε πως… κάτι δεν πάει καλά, όπου και πάλι χρήσιμος είναι ο ειδικός σε αυτή την περίπτωση και όχι ένας… αριθμός!

Πηγή: www.mothersblog.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Και ο άνδρας έχει ταμπού στο σεξ: Ποια είναι αυτά;

4 ξεκούραστες στάσεις για καλό σεξ μετά τη δουλειά!

Οι σεξουαλικές διαταραχές στη γυναίκα που μπορεί να σε ανησυχήσουν

Τα 5 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζεις για τη στύση

Οι τροφές που «απαγορεύεται» να φας πριν κάνεις σεξ

Σχετικά άρθρα