Συναγερμός στις ΗΠΑ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί σε Κλίντον, Ομπάμα και CNN

Αναστάτωση και προβληματισμός έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ μετά από «μπαράζ» αποστολής εκρηκτικών μηχανισμών σε πρώην προέδρους, τον Τζορτζ Σόρος αλλά και το Warner Time Building της Νέας Υόρκης.

Παρότι πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα ύποπτο πακέτο είχε φτάσει και στον Λευκό Οίκο, τελικώς πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Eκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν, ωστόσο, στα γραμματοκιβώτια των Χίλαρι Κλίντον και Μπάρακ Ομπάμα, με τις αρχές να εκτιμούν πως είναι παρόμοιος με εκείνον που εντοπίστηκε σε ένα ταχυδρομικό κουτί έξω από την οικία στη Νέα Υόρκη του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος τη Δευτέρα.

Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο γραμματοκιβώτιο στα γραφεία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας που επικαλούνται οι New York Times την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι παρόμοιοι με εκείνον που εντοπίστηκε τη Δευτέρα στο ταχυδρομικό κουτί δισεκατομμυριούχου Τζορζτ Σόρος.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός στο γραφείο της Χίλαρι Κλίντον βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Συναγερμός και στη Νέα Υόρκη

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Υόρκη, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο στο Time Warner Center όπου στεγάζονται και τα γραφεία του CNN.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αίθουσα σύνταξης έχει ήδη εκκενωθεί προληπτικά.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ένα ύποπτο δέμα βρέθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί, τοπική ώρα.

Στο εμπορικό κέντρο στεγάζονται και αρκετές ακόμη επιχειρήσεις.

https://twitter.com/jbillinson/status/1055101932270960642?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1055101932270960642%7Ctwgr%5E363937393b70726f64756374696f6e&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2Fnews%2Fkosmos%2Fstory%2F151961%2Fsynagermos-stis-hpa-meta-apo-mparaz-apostolis-ekriktikon-mixanismon

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η αστυνομία δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει εάν το πακέτο αυτό είναι αντίστοιχο με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν σταλεί στον Μπαράκ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον αλλά και τον Τζορτζ Σόρος.

Το CNNi μεταδίδει ότι ο μηχανισμός που εστάλη στο Time Warner Center ήταν κατασκευασμένος από σωλήνα και καλώδια. Αστυνομική πηγή δήλωσε, επίσης στο δίκτυο ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν σοβαρά την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, ο μηχανισμός εντοπίστηκε στην αίθουσα όπου φτάνει η αλληλογραφία του Time Warner Center.

Καταδικάζει ο Λευκός Οίκος

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς καταδίκασε τις ενέργειες αυτές, υπογραμμίζοντας ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

«Καταδικάζουμε τις απόπειρες βίαιων επιθέσεων εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα, της Χίλαρι Κλίντον και άλλων δημόσιων προσώπων. Αυτές οι ενέργειες, που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, είναι καταδικαστέες και όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Η Μυστική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες ερευνούν και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν οποιονδήποτε απειλείται από αυτούς τους δειλούς» είπε η Σάντερς.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα