Πόση δύναμη χρειάζεται για να ζητήσουμε βοήθεια;

Τα τελευταία σχεδόν 2-3 χρόνια με απασχολούν διάφορα θέματα σχετικά με την ψυχολογική μου υγεία. Πάσχω από άγχος, ενώ είχα και θέματα υγείας κυρίως λόγω αυτού.

Έχασα τον πατέρα μου πριν από 3 χρόνια, είχα έναν χωρισμό που με δυσκόλεψε πολύ στο να τον ξεπεράσω και γενικά κάποιες επιλογές μου με έκαναν να φτάσω στο σημείο της απελπισίας και πολλών άσχημων σκέψεων. Συνεχώς πιέζω τον εαυτό μου να κάνει πράγματα που δε θέλει μόνο και μόνο επειδή πρέπει και μπορεί να μην υπάρχει άλλη επιλογή.

Αυτή τη στιγμή έχω φτάσει στο σημείο όπου δεν μπορώ να καταλάβω και να σκεφτώ τι είναι αυτό που πραγματικά θέλω και που μπορεί να με ικανοποιήσει, να με κάνει ευτυχισμένη και θετική για όλα τα θέματα. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι εκτός Ελλάδας και γι` αυτό τον λόγο δεν μπορώ να επισκεφτώ με την ίδια ευκολία ψυχολόγο.

Θα με χαροποιούσε πολύ αν μπορούσατε να έρθετε σε επαφή μαζί μου άμεσα.

Ευχαριστώ πολύ!

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η αλήθεια είναι πως φαίνεται να περάσατε ένα αρκετά δύσκολο διάστημα. Πάνω στον πόνο του χαμού του πατέρα σας προστέθηκε και η στεναχώρια ενός δύσκολου χωρισμού. Το θετικό είναι πως μοιάζει να διαθέτετε τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης αλλά και τη θέληση να βγείτε νικήτρια από όλο αυτό.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι αγωνίζεστε για τη ψυχική σας υγεία. Από τα λεγόμενα σας καταλαβαίνω ότι δύσκολα το βάζετε κάτω και πως αναγνωρίζετε ότι ήρθε η ώρα να ζητήσετε βοήθεια – πράγμα που σημαίνει πως είστε δυνατότερη απ’ ότι νομίζετε.

Θα σας ενθάρρυνα να βρείτε ένα ψυχολόγο στη περιοχή σας. Όμως αν θεωρείτε πως η γλώσσα θα είναι εμπόδιο, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό στην Ελλάδα. Πολλοί ειδικοί ψυχικής υγείας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μέσω Skype. Είμαι βέβαιη πως θα βρείτε κάποιον και πως η δύναμη της θέλησης που έχετε θα αποδειχτεί εξαιρετικό «εργαλείο» κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας.

Ελπίζω να νιώσετε σύντομα ανακούφιση,

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

Σχετικά άρθρα