3 βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα!

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα, τα βότανα είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό καθώς προετοιμάζει το έδαφος της προστασίας της υγείας μας, δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ειδικά για πληθυσμιακές ομάδες με πιο εύθραυστο ανοσοποιητικό, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, οι έγκυοι, τα μικρά παιδιά, οι διαβητικοί, καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, τα βότανα σε συνδυασμό με προβιοτικά, πρόπολη και αντιοξειδωτικά έχουν ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ας δούμε, όμως, μαζί ποια είναι τα βότανα αυτά:

Εχινάτσια

Τι περιέχει: Οι ρίζες της έχουν τρία πολύ βασικά δραστικά συστατικά:

  • Αλκυλαμίνες, οργανικές ενώσεις που συναντώνται και στα αντιισταμινικά και ενισχύουν την αιμοσφαιρίνη
  • Πολυσακχαρίτες, που ενισχύουν την παραγωγή αντισωμάτων
  • Φαινόλες, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού

Τι καλό κάνει: Δυναμώνει το ανοσοποιητικό και είναι αντιφλεγμονώδης

Πώς χρησιμοποιείται: Τα φυτικά της εκχυλίσματα σε ποσότητα μιας κουταλιάς του γλυκού, προστιθέμενα σε κάποιο αφέψημα, μια το πρωί, μια το μεσημέρι και μια το βράδυ.

Προσοχή! Δεν ενδείκνυται για άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα ή παίρνουν ανοσοκατασταλτικά.

Κυπαρίσσι

Τι περιέχει: Το βότανο κυπαρίσσι περιέχει μια κατηγορία από τανίνες, τις προανθοκυανιδίνες, που εμποδίζουν τους ιούς να πλήξουν τα κύτταρα του οργανισμού.

Τι καλό κάνει: Πολύ αποτελεσματικό σε περίπτωση γρίπης, αλλά και έρπη.

Πώς χρησιμοποιείται: Τα φυτικά του εκχυλίσματα σε ζεστό νερό, πίνονται σαν αφέψημα για 10 μέρες τον μήνα, χωρίς να υπάρχει κανενός είδους κίνδυνος.

Σαμπούκος

Πρόκειται για φυτό σε μορφή θάμνου ή δέντρου, που απαντάται και στην χώρα μας.

Τι περιέχει: Ωφέλιμος είναι ο καρπός του και συγκεκριμένα μούρα που είναι πλούσια σε πολυφαινόλες.

Σε τι ωφελεί: Ο χυμός του σαμπούκου συμβάλλει στη μείωση της διάρκειας της γρίπης. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ προτείνεται ανεπιφύλακτα για την γρήγορη αποκατάσταση από το κρυολόγημα.

Πώς χρησιμοποιείται: Το εκχύλισμα των καρπών ή τους καρπούς όπως είναι μπορείς να τους καταναλώνεις σε ποσότητα 2 κουταλιών του γλυκού, 2 με 3 φορές τη μέρα, μόνα τους ή σε ζεστό νερό.

Φραγκοστάφυλο

Τι περιέχει: Φλαβονοειδή, που βρίσκονται στα φύλλα και τους καρπούς, που του προδίδουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πώς χρησιμοποιείται: Πίνουμε τον χυμό τους, που έχει αντισηπτικές ιδιότητες ενώ συμβάλλει και στην καταπολέμηση της χρόνιας κόπωσης.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Βότανα με θεραπευτικές ιδιότητες: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

5 κινήσεις και 10 βότανα που βοηθούν σε γρίπη και κρυολόγημα

 

 

 

Σχετικά άρθρα