Ιόβη Δημητριάδη

H Ιόβη Δημητριάδη είναι Ειδική Παιδαγωγός και Φιλόλογος.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας(κατεύθυνση Παιδαγωγική) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας(Μsc στην Ειδική Εκπαίδευση) και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Msc στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Έρευνα).

Είναι κάτοχος πτυχίου της γραφής BRAILLE για άτομα με μερική ή ολκή τύφλωση.

Παρακολούθησε σεμινάρια εξειδίκευσης: 1) Πανεπιστημίου Αθηνών ,συνολικής διάρκειας 21 μηνών, στις μαθησιακές δυσκολίες, ψυχικές διαταραχές, αυτισμό, συμβουλευτική γονέων, εφαρμογές συμπεριφοριστικού μοντέλου στην εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες κ.λ.π.

2) ΔΙΚΕΨΥ στις μαθησιακές δυσκολίες ,διαταραχές αυτιστικού φάσματος(ΔΑΦ)

3)Δ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ Δυσλεξία και δυσορθογραφία.

Έχει κατοχυρώσει την άδεια χορήγησης του τεστ ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ , του τεστ ανίχνευσης σχολικής ετοιμότητας Α΄ ΤΕΣΤ, του τεστ αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ καθώς και την πιστοποίηση για παρέμβαση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA).

Συμμετείχε σε συνέδρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εκπαιδευτικού forum festival Φοίτηση, στο 2ο Πανελλήνιο συνέδριο γνωσιακών και συμπερ/κών προσεγγίσεων σε παιδιά και εφήβους, στο 6ο Πανελλήνιο συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και σε πολλά ακόμα σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και συνέδρια που αφορούν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για θέματα σχετικά με την ειδική αγωγή και τις μαθησιακές δυσκολίες.

Έχει προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης, καθώς και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά (Ν.Ν.Π).

Έχει εργαστεί και εξακολουθεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών καθώς και σε Δημόσια Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια σε τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης.
Επεξεργασία

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X