Ιώσεις του γραφείου: Απλοί τρόποι για να προφυλαχθείς

Μπορεί ο χώρος εργασίας σας να μην σας φαίνεται και τόσο… ένοχος για τη μετάδοση μικροβίων που προκαλούν ιώσεις, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς μέσα στο οχτάωρο που αφιερώνετε καθημερινά στη δουλειά σας κινδυνεύετε διαρκώς να αρρωστήσετε.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να αποφύγετε τυχόν μεταδοτικές ασθένειες, όσο είστε στο γραφείο σας και δουλεύετε.

Ας δούμε, όμως, μαζί ποιοι είναι αυτοί:

Πλένετε συχνά τα χέρια σας

Η τακτική απολύμανση των χεριών σας με κρεμοσάπουνο που έχει και αντισηπτικές ιδιότητες είναι μια πολύ καλή λύση και ένα σημαντικό μέτρο προφύλαξης από τους ιούς.

Και τούτο, γιατί τα χέρια μας είναι τα πλέον ευάλωτα σημεία του σώματός μας στους ιούς και πάνω από όλα βασικό μέσο μεταφοράς τους στον οργανισμό μας, μέσω του στόματος ή των ματιών μας.

Αποφύγετε το ασανσέρ

Εφόσον είναι εφικτό προτιμήστε τις σκάλες από το ασανσέρ. Κι αυτό, γιατί η πιο επικίνδυνη για μολύνσεις εστία είναι τα κουμπιά του ασανσέρ, τα οποία εκατοντάδες άνθρωποι πατάνε κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να αφήνουν επάνω τους τυχόν μικρόβια. Επίσης, τα κουμπιά της στάσης σε λεωφορεία και τρόλεϊ είναι εξίσου επίφοβα.

Τα χερούλια των πορτών

Πρόκειται για μια κοινή πηγή έμμεσης μόλυνσης του οργανισμού. Εξαίρεση αποτελούν τα μεταλλικά πόμολα, λόγω του υλικού τους, καθώς το μέταλλο δεν συγκρατεί ιούς και μικρόβια. Το τακτικό πλύσιμο των χεριών είναι και σε αυτή την περίπτωση βασική μέθοδος πρόληψης.

Καθάριζε το πληκτρολόγιό σου

Ακόμα κι αν είσαι ο μόνος άνθρωπος που χρησιμοποιεί το πληκτρολόγιό σου, θα πρέπει να το καθαρίζεις τακτικά, ώστε να αποφύγεις την πιθανότητα να κολλήσεις κάποια ίωση. Σύμφωνα με έρευνες, εξίσου επικίνδυνη πηγή για μετάδοση μικροβίων από άτομο σε άτομο είναι και το «ποντίκι» του υπολογιστή.

Συσκευές τηλεφώνου

Οι κοινόχρηστες συσκευές τηλεφώνου χρησιμοποιούνται από πολλούς και πολύ σπάνια καθαρίζονται. Όπως κάθε άλλο αντικείμενο γραφείου, το οποίο χειρίζονται πολλοί υπάλληλοι, θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και ενδελεχώς. Καλό θα είναι πριν τα χρησιμοποιήσεις, να τα σκουπίζεις για να αποφευχθεί η εξάπλωση μικροβίων.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X