Σαλάτα με ρόκα, πορτοκάλι και καρύδια

Υλικά

  • 3 ματσάκια ρόκα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα
  • ξύσμα και χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι
  • τα φετάκια από 1 πορτοκάλι, καθαρισμένα όσο καλύτερα μπορούμε από τις άσπρες μεμβράνες
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το αλατοπίπερο.

Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα και την αφήνουμε να στραγγίξει. Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε σαλατιέρα ή σε πιατέλα. Σκορπίζουμε από πάνω τα καρύδια και τις φετούλες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα