Ψητοί κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες αλλά ψητοί; Χωρίς να χρειαστεί να επιβαρυνθείτε με τις θερμίδες του τηγανίσματος; Κι όμως γίνεται! Δείτε πώς!

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

themis kardiolaka

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. φέτα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο φρέσκο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά

Τι κάνουμε

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη.

Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να στραγγίξουν.

Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε (προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα).

Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά.
Το μίγμα θα είναι λίγο υδαρές και θα κολλάει στα χέρια μας. Μην ανησυχήσετε. Μόλις το πανάρετε με τη φρυγανιά θα πάρει το σχήμα που πρέπει.

Τους απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows_gr

Σχετικά άρθρα